Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

На първа страница

Задържаха убиеца на Виктория в Германия

21-годишен ром спонтанно изнасилил и пребил до смърт журналистката в Русе

Ростислава Иванова

11. Октомври 2018 , брой: 197   288   0
Снимка
снимка Емилия Костадинова
Премиерът Бойко Борисов се похвали вчера, че убиецът на Виктория е разкрит и задържан

21-годишният ром от Русе Северин Надеждов Красимиров е задържан в Германия за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова. Новината бе разпространена късно във вторник, но официално бе обявена вчера сутринта на брифинг в Министерския съвет от премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров. Борисов заяви, че тези дни нарочно са пускани "партенки" за пресата, за да не подплашат убиеца и той да се укрие.
Красимиров е криминално регистриран за кражба на цветни метали през 2007 г. Той е бивш боксьор и цяла нощ се е наливал с алкохол, преди да извърши престъплението. Домът му е близо до мястото на убийството, каза министърът. По думите му има 100% съвпадение на ДНК. Очакваме още доказателства, които да свържат извършителя пряко с жертвата, изтъкна той. Престъплението не е планирано. Още в неделя Северин напуснал страната през "Дунав мост" с приятел, за да се укрие при майка си в Германия. Движението му е следено, пребивавал е на територията на три германски провинции. Красимиров още не е разпитван от български прокурор или разследващ полицай. Маринов определи убиеца като психично болен човек с необходимост от сексуално задоволяване. Разследващите издирвали евентуални съучастници и мотиватори на убиеца.
Арестът е извършен от германската полиция по искане на българската прокуратура, допълни Цацаров. В ход е изпълнението на европейска заповед за задържане и след произнасянето на германския съд се очаква убиецът да бъде доведен у нас. Доказателствата сочат спонтанно набелязване на жертвата, потвърди и Цацаров. "Убиецът е ударил Виктория силно в лицето, счупил й носа, завлякъл я в храстите, след което е извършил брутално сексуално посегателство. За финал й нанесъл силни удари по главата, довели до черепно-мозъчна травма", обясни главният прокурор. Няма преки очевидци на жестокото престъпление. Разпитани са всички колеги на Виктория, но на този етап не може да се твърди, че убийството е свързано с професионалната й дейност.
Борисов не пропусна да нападне медиите и политиците, които изкарали убийството политическо. "ДНК анализът по дрехите на престъпника е разчетен само в рамките на три дена, а през същото време разни политици и медии се скъсаха да пращат имейли зад граница за това, което се е случило в България. Прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно нещо. Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат мейли и да ходят да обясняват какво се е случило в България. Мигар това не се е случвало в други държави или е някакъв изолиран случай?", възмути се той.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"