Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

На първа страница

Невиждано: Дончев и Илиев заедно на рали "България"

Двамата ще се конкурират с още 30 екипажа в 49-ото издание на надпреварата

Владимир Николов

11. Октомври 2018 , брой: 197   176   0На път е да се случи нещо незапомнено в историята на родния автомобилен спорт. Двамата най-изявени и успешни пилоти в последните години Крум Дончев и Димитър Илиев се завръщат в тандем за 49-ото Рали „България“, което ще се проведе през уикенда.
Дончев е носител на Европейския рали трофей за 2014 г., а Илиев осемкратен рали шампион на България. Двамата са и двукратни победители в най-престижното състезание у нас - Илиев през 2007 и 2012 г., а Дончев през 2008 и 2014-а.
Идеята е на Дончев, който за втори път отправи предизвикателство към конкурента си. Двамата най-сетне ще покажат и докажат, че са "заровили томахавките".
Те ще си разменят мястото зад волана в скоростните етапи около Варна и Албена.
„За мен ще бъде истинска чест и удоволствие да седна в един състезателен автомобил с Димитър Илиев - човек, с когото дълги години мерим сили и възможности по националните и международни трасета. Цялото това удоволствие идва и от факта, че ние ще се състезаваме в легендарното Рали „България“ и още повече пред нашата публика, която изключително много ни е подкрепяла. От сърце желая успех на всички участници!“, коментира Крум Дончев.
“Много се вълнувам, че ще седна отново в състезателен автомобил, при това не на кое да е състезание, а на Рали "България", и не с кого да е, а именно с Крум Дончев! Най-голямото рали с най-големия ми конкурент! Искам да уверя всички фенове на автомобилния спорт, че ще се раздаваме максимално и се надявам да допринесем за тяхното удоволствие от състезанието!”, сподели шампионът Димитър Илиев.
Рали „България“ от 3 години се премести край морето, където бяха и първите му издания - като рали "Златни пясъци" и рали "Албена".
Надпреварата е 5-ти кръг от Българския рали шампионат и 6-и кръг от Европейския рали трофей. То ще бъде открито в петък в 16.30 ч. на пристанището във Варна, а веднага след това в Албена започва първият скоростен етап по улиците на курорта. Пилотите ще изминат още 11 специални етапа в събота и неделя в покрайнините на Дюлинския проход, емблематичния скок на Аврен и легендарната отсечка край Аладжа манастир.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"