24 Април 2024сряда17:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Невиждано: Дончев и Илиев заедно на рали "България"

Двамата ще се конкурират с още 30 екипажа в 49-ото издание на надпреварата

/ брой: 197

автор:Владимир Николов

visibility 1224

На път е да се случи нещо незапомнено в историята на родния автомобилен спорт. Двамата най-изявени и успешни пилоти в последните години Крум Дончев и Димитър Илиев се завръщат в тандем за 49-ото Рали „България“, което ще се проведе през уикенда.
Дончев е носител на Европейския рали трофей за 2014 г., а Илиев осемкратен рали шампион на България. Двамата са и двукратни победители в най-престижното състезание у нас - Илиев през 2007 и 2012 г., а Дончев през 2008 и 2014-а.
Идеята е на Дончев, който за втори път отправи предизвикателство към конкурента си. Двамата най-сетне ще покажат и докажат, че са "заровили томахавките".
Те ще си разменят мястото зад волана в скоростните етапи около Варна и Албена.
„За мен ще бъде истинска чест и удоволствие да седна в един състезателен автомобил с Димитър Илиев - човек, с когото дълги години мерим сили и възможности по националните и международни трасета. Цялото това удоволствие идва и от факта, че ние ще се състезаваме в легендарното Рали „България“ и още повече пред нашата публика, която изключително много ни е подкрепяла. От сърце желая успех на всички участници!“, коментира Крум Дончев.
“Много се вълнувам, че ще седна отново в състезателен автомобил, при това не на кое да е състезание, а на Рали "България", и не с кого да е, а именно с Крум Дончев! Най-голямото рали с най-големия ми конкурент! Искам да уверя всички фенове на автомобилния спорт, че ще се раздаваме максимално и се надявам да допринесем за тяхното удоволствие от състезанието!”, сподели шампионът Димитър Илиев.
Рали „България“ от 3 години се премести край морето, където бяха и първите му издания - като рали "Златни пясъци" и рали "Албена".
Надпреварата е 5-ти кръг от Българския рали шампионат и 6-и кръг от Европейския рали трофей. То ще бъде открито в петък в 16.30 ч. на пристанището във Варна, а веднага след това в Албена започва първият скоростен етап по улиците на курорта. Пилотите ще изминат още 11 специални етапа в събота и неделя в покрайнините на Дюлинския проход, емблематичния скок на Аврен и легендарната отсечка край Аладжа манастир.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 477

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 400

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ