Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Новини

БСП поиска от Фандъкова отчети на работата по "Графа"

Десислава Велева

11. Октомври 2018   85   0Периодични отчети за работата по ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" поискаха вчера общинските съветници от БСП в СОС от кмета Йорданка Фандъкова. Казусът отново бе поставен от социалистите при откриването на поредната сесия. От БСП настояха още да се преразгледа целия инвестионен процес.
Проблемът не е в цвета на плочките пред църквата "Свети Седмочисленици", а в това кой взе парите, кой и за какво ги изхарчи, заяви лидерът на групата на левицата Калоян Паргов. Той припомни и за многобройните неудобства, които изживяват хората, живеещи в района и фалитите на околните магазини и заведения.
От своя страна Милка Христова от БСП попита по кой закон Фандъкова е измислила формулата "контрол на контрола". Преди дни кметицата заяви, че е ангажирала преподаватели от УАСГ, които да контролират строителната надзорна фирма на обекта. Христова припомни, че според ЗУТ контролът се извършва именно от строителния надзорник, на който ще му се платят над 1 млн. лева. Затова от БСП настояват да разберат от кое перо на проекта ще се вземат пари, за да се дадат на новата институция наречена "контрол на контрола".
Според Паргов в момента цъка бомбата за бъдещата реконструкция на пл. "Света Неделя", за която от Камарата на архитектите излязоха с редица възражения.
Йорданка Фандъкова се оправда, че вече е съставила два протокола на фирмата надзорник - за унищожени дървета, и я е глобила с 59 000 лева за тях. Третата санкция е за 100 000 лева за липсващ контрол.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"