Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Пегас

Концерт

БНР организира безплатна програма за най-малките

Дума

12. Октомври 2018 , брой: 198   148   0Барокова музика, изпълнена на старинни музикални инструменти от прочутия берлински ансамбъл "Акамус", ще чуят малчуганите в първия концерт от новия сезон на Детската образователна програма на БНР на 12 октомври от 16.30 ч. в Първо студио на Националното радио. Участието на децата и техните родители и учители е безплатно.
И през този концертен сезон "Музикална къща БНР" ще продължи да среща децата с най-добрите български и чуждестранни музиканти и да ги води увлекателно във вълнуващия свят на класическата и фолклорната музика. Стотици деца всеки сезон стават част от безплатната програма, организирана и осъществена от общественото радио.
Първият гост за този сезон, Ансамбълът на Академията за старинна музика в Берлин, известен като "Акамус", е сред лидерите на камерната сцена, постигнал безпрецедентен световен успех. "Акамус" изнася над 100 концерта годишно, а съставът му варира от камерен до симфоничен оркестър. Ансамбълът на Академията за старинна музика присъства на най-реномираните европейски и световни музикални сцени от Ню Йорк до Токио и от Лондон до Буенос Айрес. За участие в безплатната програма е желателна предварителна резервация на имейл: geshevska@bnr.bg или на тел. 02/9336279 и 02/9336486.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"