29 Март 2024петък04:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Прекалихме

/ брой: 198

автор:Павлета Давидова

visibility 1116

Вече почти седмица цялата държава се вълнува от изключително тежък инцидент - млада жена си отиде по жесток начин в Русе. Бе убита нечия дъщеря, жена, майка, приятелка... Никой не заслужава подобна съдба! Без значение от социалния и семейния си статус, без разлика от пол или етнос!
Какво обаче показа този случай? Показа отново поредната порция неадекватност. И тук не говорим просто за ентата издънка на ГЕРБ и управляващите. Говорим и за журналистически стандарти и поведение. За човешка солидарност и съпричастност.
Какво точно целяха протестите и бденията в памет на покойната? Какво точно ги мотивира - че жена е убита по особено брутален начин, или смъртта на журналистка?
Ако е първото - къде бяхте, когато млади момичета и жени бяха душени, намушквани и разстрелвани из България? Къде сте при наличието на толкова много неразкрити и до днес тежки престъпления срещу наши сънародници? Нали искате справедливост? Защо тя не е за всички?
Ако е второто... Защо гилдията често "проспива" безброй далавери и скандали в държавата? Защо се мълчи за заплахите срещу журналисти, идващи от представители на властта? Заставаме ли всеки път зад всеки колега, опълчил се срещу статуквото, цензурата и натиска от този или онзи?
Бойко Борисов, ГЕРБ и МВР бяха прави за едно - журналисти, политици и обикновени граждани прекалиха. Направиха го по същия начин, по който през последните години се отразява всяка трагедия - безпардонно, безчувствено и "ексклузивно".
Защото "натикването" на камерата под носа на близки и приятели, търчането около местопрестъплението на десетки лаици и непрофесионалисти, ровенето в мръсното бельо на този или онзи случаен минувач не помага.
Да, управляващите многократно се дъниха в различни разследвания. Техните заключения често са твърде удобни и нищонезначещи. Дела пропадат заради процесуални гафове. И все пак... За едно разследване е нужно време. А не фалшиви герои.
Ако разследващата журналистика в България бе толкова добра, за колкото се има... Едва ли щеше да допусне знайни и незнайни бизнесмени да дерибействат насам-натам, а удавени в обвързаности политици да ги покриват. Ако медиите у нас не бяха пожълтели (или разбиранията на техните собственици, издатели и редактори), едва ли щяхме да видим и всички онези некоректни заглавия за причините и убиеца на русенската журналистка. Ако бяхме реалисти, нямаше да раздаваме присъди, без да сме се запознали с доказателствата, а има и съдебна власт, и институции.
P.s. Фейсбук статусите не разкриват убийства. Не бива да раздават присъди, нито помилвания. Всичко друго е евтина слава и удовлетворяване на интереси.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ