26 Април 2024петък08:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Баня на годината" избират за 15-и път

/ брой: 199

автор:Альона Нейкова

visibility 1058

Националният конкурс "Баня на годината" ще се проведе за 15-и път. Състезанието дава възможност на архитекти, интериорни дизайнери и студенти от цялата страна да представят своите умения, знания, мисли, идеи и вдъхновения по темата. На участниците се дава възможност да работят индивидуално или екипно в 4 раздела, които тази година са нови и отговарят на изисквания, съобразени с най-актуалните световни тенденции в бранша. Победители ще се избират в следните категории: "Идеалната семейна баня - 3D проект", "Идеалната училищна тоалетна - 3D проект", "Реализирана баня в жилищна сграда" и свежото попълнение сред основните групи - "Санитарни помещения в офис сграда - BIM проект".
Жури, съставено от над 20 души специалисти и доказани имена в областта, обективно ще оценява кандидатите по нови критерии. Приоритет ще се дава на участниците в конкурса, които с предложенията си ще постигнат хармоничен, естетичен и цялостен образ на интериора, стана ясно по време на стилно събитие, събрало известни архитекти, дизайнери и представители на национални медии. Експертната комисия ще следи за адекватността на решенията към съответната сграда, дали са със съвременно или иновативно звучене в духа на световните тенденции, използвани ли са енергоефективни решения за баня чрез продуктите на Ideal Standard, акцентира ли се върху организацията на пространството и ергономичността и доколко проектът е реализуем и приложим в действителността.
Конкурсът привлича таланти от цялата страна и се провежда в следните етапи: подаване на  проекти до 28 януари, гласуване на журито от 1 февруари до 11 февруари, онлайн вот на публиката от 12 февруари до 24 февруари 2019 г. Най-добрите ще бъдат отличени на официална церемония на 28 февруари в София.


Подробни указания за изискванията за участие в конкурса са публикувани в официалната  платформа:
www.thebathroom.bg

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ