30 Април 2024вторник06:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Визия за България"

Разград: Демографията да е на първо място във "Визия за България"

Може да имаме жп линия и транспортът да бъде частично подобрен, ако това бъде включено в Дунавската стратегия, заявиха хората

/ брой: 199

автор:Дума

visibility 1213

Жители на Разград поискаха частта, свързана с демографията, да бъде на първо място във "Визия за България" и да има отделен раздел, свързан с развитието на младите хора. "Имаме болница, но нямаме лекари, защото всички искат да работят в големите лечебни заведения, където имат развитие, а тук няма. Затова предложенията в проекта, които обръщат здравната система към пациента и по-малките и отдалечени от столицата градове, са важни за нас." Това казаха жители на Разград на среща с депутатите от "БСП за България" проф. Анелия Клисарова, Ирена Анастасова, Денчо Бояджиев и проф. Светла Бъчварова. Директор на малко училище посочи, че е нужна нова наредба за маломерните паралелки, за да не се закриват училищата в малките и отдалечени населени места. Учители поискаха в програмите, освен патриотичното възпитание на учениците, да се застъпи и екологията. Хората добавиха, че Разград може да има жп линия и транспортът да бъде частично подобрен, ако това бъде включено в Дунавската стратегия.
Нужно е да се даде качествено здравеопазване на хората от големия град до малкото населено място, заяви проф. Клисарова. Тя е категорична, че намаляването на ДДС за лекарствата ще повиши достъпността на здравеопазването.
Секретарят на ПГ "БСП за България" Ирена Анастасова обясни, че левицата иска нов модел на управление на образованието, което да стъпи върху пълен обхват на децата и качество във всички образователни институции. 
Денчо Бояджиев представи предложенията на БСП за развитието на икономиката, като добави, че създаването на работещо електронно правителство ще помогне за развитието й. Преди срещата Ирена Анастасова, Денчо Бояджиев, Кольо Милев, Димитър Стоянов, Славчо Велков и Иван Ченчев се срещнаха с жители на с. Благоево. Хората поставиха въпроси, свързани с развитието на селското стопанство и невъзможността за изкупуване на продукцията на малките земеделски производители, както и за необходимостта от преизчисляване на пенсиите.

БСП успя да запази работните места в мините

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 81

"Боташ" не иска прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 81

Новите двуетажни влакове пристигат през 2026 г.

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 81

Fitch очаква политическата криза пак да отложи еврото

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 81

Хиляди испанци подкрепиха Санчес

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 81

Нелегални мигранти с менте лични карти

автор:Дума

visibility 407

/ брой: 81

САЩ и Китай трябва да са партньори

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 81

Накратко

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 81

Загинал на работа

автор:Аида Паникян

visibility 395

/ брой: 81

Маските паднаха

visibility 414

/ брой: 81

Украйна – камикадзе на САЩ

автор:Юри Михалков

visibility 426

/ брой: 81

БСП е алтернатива за развитието на България

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 81

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ