25 Април 2024четвъртък11:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Песен за цифрите" звучи на български

Идеята на създателите на социалната инициатива "Маргаритка" е провокирана от липсата на подобно съдържание на роден език

/ брой: 200

автор:Дума

visibility 905

Малчуганите ни вече имат възможност да се радват на "Песен за цифрите" - първата и единствена изцяло авторска композиция на български и 3D анимация за деца. С този проект "Маргаритка" помага на родителите и най-малките сред нас да учат наименованието на цифрите от 1 до 10 вече и на роден език.
Преди малко повече от година социалната инициатива участва в конкурса "Промяната" на Нова тв с идеята да създава клипове с образователен характер за малчуганите. Благодарение на успеха на "Маргаритка" в надпреварата и полученото финансиране първото от поредица видеа, които ще занимават децата с цифри, букви, цветове, форми и др., вече съществува.
Идеята на създателите на социалната инициатива - Вики и Яна, е провокирана от липсата на подобно качествено съдържание на български и от факта, че децата гледат предимно видеа, направени в други страни. Това води до придобиване на елементарни знания първо на чужд език и подражание само на чужди персонажи. Все пак обаче трябва да има баланс.
Песента и видеото са изцяло авторски и създадени от екипа на "Маргаритка". Вики и Яна са категорични, че съществуването на такъв тип занимателно-образователно съдържание на български език за най-малките, на възраст между 6 месеца и 6 години, е от изключителна важност. Светът на днешните деца е различен и е важно да сме адекватни към тяхното развитие и начини на възприемане на информация. Реализирането на видеа с образователен характер е желание на Вики и Яна още от създаването на "Маргаритка" и с "Песен за цифрите" те сбъдват една от своите мечти.
Музиката и текстът на "Песен за цифрите" са на Виктория Величкова (Вики от "Мастило"). В изпълнението и записа на парчето освен нея се включиха децата Алина Данчева, Матей, Ани, Миa и Ема от "Voice Academy". Концепцията и идеята за видеото са на Яна и Вики. Рисунките и анимациите са дело на Веселка Велинова и "Le Chien Graphique Ltd.", които реализираха с "Маргаритка" всички досегашни техни анимации. Музикален продуцент е Краси Тодоров ("D2", "Jeremy?"), а аранжиментът е на Десислав Данчев и Александър Васев.

https://www.youtube.com/watch?v=oJlx1ZaN9T4

Всички видеа в YouTube канала на социалната инициатива вече се радват на над 8 млн. гледания от България и чужбина.
Целият екип на "Маргаритка" се припознава в каузата на проекта и работи с изключително внимание към всеки детайл. Видеата на "Маргаритка" са 3D анимация, създадена така, че да впечатлява и забавлява най-малките. В създаването на видеата участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България. Работата по видеата е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най-подходящите движения, форми, цветове и звуци. Визията и качеството на видеата по нищо не отстъпват на най-гледаните детски поредици в онлайн пространството в световен мащаб. Във всяко видео участват основните персонажи Маргаритка, Биби и Мими, които да учат децата ни на цифрите, буквите, цветовете, формите и още. Те са създадени с идеята децата да обикнат и анимационни герои, които говорят на български език. Да се припознаят в тях и заедно с тях да научават лесно нови неща.
Виктория Величкова и Яна Липованска споделят, че с видеото на "Песен за цифрите" поставят само началото на реализирането на много видеа с образователен характер. Мислят и как видеата на "Маргаритка" да с в помощ на детските педагози и възпитатели в детските заведения. Вярват, че помагат на децата и техните родители и се надяват да намерят начин да развият продуцирането на такъв тип видеосъдържание.

Искат по-високи заплати за учителите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Да не забравяме истината за арменския геноцид

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

От 26 април плащат великденските добавки

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 1

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ