26 Април 2024петък22:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Господинът с исото

/ брой: 202

автор:Ева Костова

visibility 2159

В такива случаи народът казва: кога стана калайджия, кога му почерня г... За това се сеща човек, като прочете писмото на Радосвет Радев, изпълнителен председател на БСК и председател на АОБР за 2018 г. по поръчение (забележете!) на АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, до вицепремиера Валери Симеонов и социалния министър Бисер Петков. Новоизлюпеният шеф в редицата на "социалноотговорните" работодатели започна да припява в хор с управляващите, което силно понамирисва. Радев държи исото около майчинството и хората, дръзнали да раждат деца на днешно време у нас. Периодът на родителския отпуск не може да се приравни към време за действително полагане на труд, когато "по причини, които не са непредвидими и независещи от волята на служителя, каквито безспорно са отпускът при настъпване на временна неработоспособност и отпускът при бременност и раждане". Затова те да са аут от ведомостите за заплати и платен годишен отпуск, постанови той. Да не са раждали! Впрочем този лайтмотив е любим и на Началника на държавата, който веднъж се изцепи: като не могат да си гледат децата, да не ги раждат!
Авторът на писмото цитира директиви, ЕС, рамкови споразумения, съдилища и прочие тинтири-минтири аргументи, защото в царството на безхаберниците не търсете човеколюбие. За тях колкото повече несретници, толкова по-добре, а колкото повече избират живот зад граница, толкова по-малко гайлета за решаване, толкова по-малко проблеми за махане от главата Му. Ама имало демографска криза, ама имало криза за кадри, да си ги внасяме отвън, ама икономиката онова, традициите - това... На кого му пука! Дайте да разджуркаме пак Кодекса на труда, та да изпопада всичко, дето затруднява честните работодатели, на които по тяхното скромно мнение се крепи всичко в тази държава. Само плата за труда си да не искаме от тях. Е, баста, ще каже ли някой! Май няма кой, а до шефа на БСК сто на сто ще се нароят още припяващи в хора на силните на деня.      

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ