23 Април 2024вторник22:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 202

автор:Дума

visibility 793

Рим е за сближаване с Русия
Италия възнамерява да предложи "мини размразяване" на санкциите срещу Русия. Очаква се на срещата на високо равнище на страните от Общността тази седмица Рим да предложи Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие да подновят кредитирането на по-малки руски фирми.

Вашингтон подкрепи Вартоломей
Държавният департамент на САЩ подкрепи решението на Вселенската патриаршия да удовлетвори искането на Украйна за "автокефална" църква. Вашингтон определи патриарх Вартоломей като "глас на религиозна толерантност и диалог между врагове".

Арестуваха вицепремиера на Крим
Вицепремиерът на Крим Виталий Нахлупин е задържан в Москва. Нахлупин е заподозрян за получаване на подкуп. Според източници на РБК става дума за търгове за изграждане на пътна инфраструктура.

Изборите притесняват Белия дом
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че няма да поеме вината, ако неговата републиканска партия загуби на изборите за двете камари на Конгреса през ноември. Той изрази увереност, че "помага" на републиканските кандидати.

И Канада легализира марихуаната
Канада става втората държава след Уругвай, която легализира притежанието и употребата на канабис. Канадците вече имат право отглеждат, притежават и консумират канабис за развлекателни цели. Производните на канабиса, като храни, козметика или електронни цигари с марихуана, ще бъдат разрешени от 2019 година.

Убиха кандидат за изборите в Афганистан
Кандидатът на предстоящите парламентарни избори в Афганистан Абдул Джабар Кахраман бе убит от експлозия в офиса си в провинция Хелманд. Отговорност за атаката поеха талибаните. Кахраман е десетият кандидат, убит през последните два месеца.


БГНЕС
Петролни петна замърсиха плажовете на Южна Франция след сблъсък между два товарни кораба край Корсика преди 10 дни. Засегнат е Сен Тропе, наред с още два близки града, съобщи префектурата на Тулон. Задействан е план за реакция при извънредни ситуации, за да се ограничи разливът. Жителите са призовани да не докосват петрола и да не се опитват сами да почистят петната. Замърсени са общо 16 км крайбрежна ивица




БГНЕС
Хиляди украинци се събраха по призив на синдикатите пред сградата на правителството в Киев с искане за увеличаване на заплатите и условията за работа на държавните служители


 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ