19 Април 2024петък09:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Масовият убиец от Керч законно притежавал пушка

/ брой: 203

автор:Дума

visibility 745

Още един човек загина от стрелбата в сряда в техникума на кримския град Керч, така общият брой на загиналите стана 20.
Освен извършителя, 18-годишния Владислав Росляков, учил в същото учебно заведение и се застрелял със своята пушка-помпа "Бекас", сред жертвите са още 14 ученици, 11 от тях - непълнолетни. Петима са служители. Пълнолетният Росляков съвсем законно купил и притежавал оръжието на престъплението.
В болница остават 44-ма ранени, 10 от тях са в тежко състояние в реанимация. В Крим е обявен тридневен траур.
Учебните занятия ще продължат, край всяко училище ще патрулират бойци от Росгвардия (бившите вътрешни войски), посочва "Российская газета". "Новие известия" цитира президента Владимир Путин, който обеща властите "да направят всичко" за възможно най-бързото оздравяване на пострадалите. Мотивите и версиите за трагедията се проучват най-внимателно и резултатите ще бъдат оповестени, увери държавният глава. Трагедията в Керч е най-мащабното в историята на Русия масово убийство в учебно заведение, извършено от стрелец, действал сам, коментира "Известия".
Следствието вече установи, че Росляков е израснал в неблагополучно семейство. Баща му, инвалид, не е живял заедно с майка му, санитарка в ракова болница. Смятали я за член на сектата "Свидетели на Йехова", внесена от руските власти в списъка с екстремистки организации. Самият Владислав минавал за кротък младеж, имал среден успех в колежа, няколко пъти бил задържан, след като пил бира с приятели, разказва изданието. Познати и съседи го описват и като тежък характер.
Властите проверяват дали убиецът не е поддържал връзки със забранените в Русия украински националистически организации "Десен сектор" и УНА-УНСО, която вече бе уличавана в подготовка на атентат в учебно заведение в Русия.
Държавната дума обсъжда по-строги правила за издаване на разрешителни за оръжие, както и други превантивни мерки срещу подобни трагедии. Например да се блокират интернет ресурси, които могат да подбудят деца към престъпления. съобщи в. "Ведомости". Медиите цитират и политологът Константин Калабов, поред когото "през последните години (в страната) са насаждани ценности, които някой може би възприел като култ на силата. Това отличава страната ни от тихите европейски страни и я прави подобна на САЩ - око за око, зъб за зъб. Щом силата се възприема като неотменимо качество...нищо друго не бива да се очаква".





 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ