26 Април 2024петък11:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 203

автор:Дума

visibility 852

Орбан подкрепя Вебер за шеф на Еврокомисията
Унгарският премиер Виктор Орбан подкрепя кандидатурата на германския консерватор Манфред Вебер за председател на Еврокомисията. Засега основен конкурент на Вебер е бившият финландски външен министър Александър Стуб. Орбан е на нож с Еврокомисията заради проблема с имиграцията и в други сфери.

Отново заплахи на Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да изпрати армия да затвори границата с Мексико заради мигранти от     Централна Америка. В гневен профил в туитър той се нахвърли върху Гватемала, Хондурас и Салвадор, че извършвали "нападение срещу нашата страна", ръководено от неговите политически опоненти във и извън страната.

Половината от армията на САЩ очаква война
Почти половината от американските военни или 46% смятат, че САЩ скоро ще бъдат въвлечени в голяма война, показва проучване на американското издание Military Times. По-голямата част смятат, че Русия ще бъде основният противник в евентуална война, а на второ място е Китай (69 на сто).


Температурни рекорди в Санкт Петербург
Вековен температурен рекорд бе подобрен в Санкт Петербург, вчера в града са били измерени 16,6 градуса по Целзий, предаде ТАСС. Така е бил подобрен датиращият от 1918 г. температурен рекорд за тази дата от 15,2 градуса. Отделно в понеделник в града бяха измерени 18,6 градуса и бе подобрен рекорд за 15 октомври още от 19-и век.


"Майкъл" взе 33 жертви
Вече 33 са жертвите от урагана "Майкъл", който удари югоизточното крайбрежие на САЩ. Повечето от жертвите са във Флорида - 23. Други 10 души са загинали в щатите Вирджиния, Северна Каролина и Джорджия. Повредени са над 15 000 къщи, други 4.2 хиляди къщи бяха напълно унищожени. Поривът на вятъра достигна 250 км/ч.



Снимка БГНЕС
Музикант от оркестъра на хаитянското президентство се укрива под кола при престрeлка в столицата Порт-о-Пренс, пламнала по време на официалната церемония по повод 212-та годишнина от смъртта на основателя на държавата Жан-Жак Десалин. На церемонията присъстваше президентът Жовенел Моиз, който не е пострадал заради енергичните действия на охраната му. Но трима нейни служители са ранени


Снимка БГНЕС
Турски следователи напускат саудитското консулство в Истанбул, където извършиха пореден оглед след убийството там на саудитския журналист Джамал Хашоги. Неофициално ЦРУ на САЩ вече подозира, че зад убийството стои престолонаследникът Мохамед бин Салман, когото журналистът критикуваше 



Снимка БГНЕС
Кметството на Генуа позволи на евакуираните преди това обитатели на жилищни блокове под срутилия се мост Моранди да се върнат и вземат вещите си. Помагаха им членове на спасителни и пожарни служби.  Част от моста рухна на 14 август, 43 души намериха смъртта си под отломките му.



 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ