20 Април 2024събота13:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Акценти

Хибридите на Плювнелиев

Няма ли кой да вразуми този човек първо да погледне изпадналата държава, която е управлявал, пък после да храчи навън

/ брой: 203

автор:Юри Михалков

visibility 2105

Бившият ни държавен глава Росен Плевнелиев пак се обозначи с изплювнелийските си прозрения. На конференция тази седмица в Софийския университет за хибридните заплахи той наистина плю канонадно по руското влияние у нас в различни сфери. За медиите, например, той се възмути, че навремето американската предимно телевизия bTV излъчвала репортажи от Болшой театър и Кремъл, в момент, в който точно Русия извършваше руската окупация на Крим". Това е силно воняща храчка на промит мозък, "курдисан" да зарази и други мозъци. Първо, много добре си спомням пролетта на 2014-а, когато по телевизиите дни наред вървяха кадри на "окупацията", срещу която обаче не вдигна ръка нито един местен жител - оттогава та и досега. Второ, българските медии ползват всекидневно почти западни източници - агенции, телевизии, сайтове, вестници. С тях те ежедневно си пълнят международните емисии и страници. С малки изключения руски източници се ползват доста рядко. А главните западни медии са тотално не просто антипутиновски, а и русофобски. Цялата информационна и коментарийна помия срещу тази страна се излива от тях, съответно и от нашите медии, които зубрачески ги копипействат. У нас работи добре смазана медийна инфраструктура на русофобията, която трови по-младото поколение.
По същата причина се премълчава и дезинформира за положителните явления в Русия - например за възхода на аграрния й сектор, приходите от който надминаха оръжейния експорт, за увеличения демографски прираст, за социалната сигурност или пък за това, че украинци се чувстват по-добре там, отколкото в страната си. Не се говори и за просешката тояга, до която е доведена Украйна с преориентацията й към Запада. Или за системните й нарушения в Донбас, при които загиват мирни жители. И когато на Световното по футбол мнозина млади нашенци цъкаха учудено как така руснаците са направили такъв купон (не само футболен), това бе реакция на политически дрогирани зрители от пробутваните им хибридни дози на хора като Плювнелиев.
На друго място той предлага медиите ни да покажат колко зле живеели руснаците само "на 100 км от Москва... и там в Сибир, където веднъж на месец идва влакът с магазина, от който те купуват". А как ли живеят българите на 100 км от София, Пловдив, Варна или Русе? Обезлюдени и мъртви села, помръкнали градове, беднотия и оскотяваща мизерия. Преди година КНСБ изнесе данни, че над 2,45 млн. души у нас преживяват месечно с по-малко 314 лв. - официалната линия на бедност. От "цивилизационния ни избор" цели региони у нас се превръщат в демографска пустиня. И за всичко това няма ли принос политиката на този човек и на излъчилата го партия! Ясно е, че трябва да си голямо перде, за да оплювнелиеш някого за нещо, което ти самият носиш. Само че така оплюваш и себе си. И се получава хибридът "Плювнелиев срещу Плевнелиев".
Същото може да се каже и за възмущението му, че в Русия 100 олигарха държат 90% от икономиката и 97% от банките. Няма ли кой да каже на този човек да погледне първо себе си, олигархичната си държава, пък после да се изплювнелие по други. У нас 2% българи притежават 40% от националното богатство, а работещите бедни са цели 45 на сто. И какво ли направи той, за да не изпадне държавата му до такива числа? В Русия поне има кой да свие сърмите на олигарсите, когато се налага, за да направят нещо от полза роду.
На конференцията предишният ни президент се нареди на опашката от политици, които се бият в гърдите, че са спрели "Южен поток". Страната му е в демографска катастрофа, а Северна България, откъдето щеше да минава газопроводът, е сред най-ударените от нея. Нови работни места са един от инструментите срещу демографския ни погром, а "потокът" би създал, да речем, минимум 1000 работни места. Но вместо да държи за всяко работно място, за да оцелеем като нация, той предпочете да ги затрие и да остане кукла на атлантически конци. Какъв само антибългарски хибрид се оказа този човек!
"Отгоре на върха на руската пропаганда стои една от любовниците на президента Путин и е инсталирана неслучайно, за да прави това, което тя прави", каза още той. Без изобщо да подозира какъв комплимент е направил на Путин. Ако с Плевнелиев имаме предвид една и съща дама, то това само потвърждава високия вкус на руския президент - не само към женската хубост, но и към интелекта. Защото тази дама явно добре си върши работата, след като по признание дори на западни медии руската пропаганда печели симпатизанти.  
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ