20 Април 2024събота07:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лудогорец поведе в Първа лига

Шампионите излъгаха Левски в дербито

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 692

Лудогорец оглави класирането в Първа лига. В дербито на XII кръг шампионите излъгаха Левски с 2:1, като само късметът ги спаси от хикс, какъвто щеше да е най-заслужен. Пред 6000 души в Разград "орлите" измъкнаха трите точки и заради вратаря на столичани Мартин Полачек, който направи няколко непростими грешки. Точни бяха Джоди Лукоки (34) и Вандерсон, а с деветия си шампионатен гол Станислав Костов (54) остави интригата жива до края. Благоевградчанинът излезе еднолично начело на върха при реализаторите, като изпревари с гол Клаудиу Кешеру. Суперзвездата на "сините" Габриел Обертан можеше да донесе точката на тима си, но в 63-ата мин. удари лявата греда на Ренан. Вчера французинът подписа нов договор и ще остане на "Герена" до лятото на 2021 г.
Лудогорец пък събра 29 т. и изпревари с точка Левски, а трети е ЦСКА-Сф с 25, който снощи посрещна Етър. "Орлите" изпратиха с победа мениджъра си Пауло Аутуори, който предаде щафетата на Антони Здравков-Сухия.
Съдията Георги Кабаков даде осем жълти картона, изгони по един човек от щабовете на двата тима, а освен това отсъди над две дузини нарушения. Пловдивчанинът обаче побърза да свири край на мача, като даде само 3 мин. продължение, а спокойно можеше да продължи мача с още 3 мин. В началото също така Кабаков спести червен картон на левскаря Милош Цветкович, който влезе брутално в краката на Натанаел.
"Не мога да повярвам как ще отсъди само 3 мин. продължение. Само шестте смени бяха 3 мин. Дойдохме да играем футбол, направихме го нелошо, но две грешки... Второто полувреме показахме друго лице. Дойдохме в Разград без Паулиньо, Васчук и Буш. Това за нашия отбор е много. За пореден път се убедих, че публиката на Левски е най-великата и всеотдайна в България. Искам да изкажа искрената си благодарност за това, което направиха през целия мач. За мен и футболистите е чест да сме част от това голямо и силно "синьо" семейство", обяви треньорът на Левски Славиша Стоянович. На "Лудогорец Арена" имаше поне 2000 левскари.
"Повечето ще останем с играчите, всички играчи искат да се развиват с нас, сигурен съм, че ще се справим. Аутуори има страхотни качества и като треньор, и като човек, трябва да уважим решението му да си тръгне", заяви помощникът му Бруно Пивети. Самият Аутуори пък отказа да говори на раздяла.
"Получи се хубав мач, като се срещнаха два много добри отбора. Един от най-трудните ни мачове. Смятам, че сме най-класният отбор в България, нищо че на някои не им се иска да не е така. Левски имаше ситуации за гол, но в тях късметът ни покри. Много важни 3 т., защото с тях се завръщаме на мястото, на което ни подхожда. Страхотна атмосфера от трибуните и от двете агитки. Левски върви във възходяща линия. Трите отбора, заедно с ЦСКА-София, ще се борим до последно. Който покаже най-здрави нерви, той ще спечели", смята капитанът на Лудогорец Светльо Дяков.


Снимка Спортал
Станислав Костов (вляво) и Антон Недялков се борят за топката в дербито, което Лудогорец спечели

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ