29 Март 2024петък03:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Британците искат нов референдум

700 000 души участваха в шествието срещу "Брекзит"

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 983

Хиляди демонстранти се събраха в центъра на Лондон, за да призоват за втори референдум за излизането на Великобритания от Европейския съюз, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.
Броят на участниците в протестното шествие в Лондон с искане за нов референдум за "Брекзит" надхвърли 700 000, заявиха организаторите, цитирани от Би Би Си. Хиляди активисти от цялата страна пристигнаха с около 150 автобуса за участие в проявата. Обявената бройка на участниците в протеста е неофициална. Лондонската полиция не предоставя редовно данни за броя на участниците в протестни прояви.
Кметът на британската столица Садик Хан бе сред политиците, участващи в протестното шествие, чиято кулминация е пред парламента. Той заяви в туитър, че това е "исторически момент в нашата демокрация".
"В момента е ясно, че двата варианта, които може да ни предложи премиерът, е неизгодна сделка по "Брекзит"-а или липса на каквато и да било сделка", каза кметът пред журналисти. Той отбеляза, че преди 2,5 години на бретанците са обещавали съвсем не това и те "трябва да имат възможност да покажат, че искат да останат в Европейския съюз".
Протестът, организиран от групата "People's vote" (Народен вот), е подкрепян от британския в. "Индипендънт", чиято онлайн петиция за втори референдум за "Брекзит" е подписана от близо 900 000 човека.
През юни 2016 г. британците с малко мнозинство гласуваха за излизане от Европейския съюз. Министър-председателката Тереза Мей изключва възможността за нов референдум за "Брекзит". Социологическите проучвания показват, че страната е дълбоко разделена по въпроса. В. "Сънди таймс" обаче написа вчера, че чиновниците в Лондон спешно обмислят сценарий за провеждане на втори референдум по въпроса за членството на Великобритания в ЕС.
Междувременно бившият лидер на Британската партия за независимост Найджъл Фараж организира демонстрация в подкрепа на "Брекзит" в Северна Англия, последното от поредицата събития, организирани от групата "Излизане означава излизане".
Великобритания трябва да напусне ЕС на 29 март догодина, но преговорите са затруднявани от разногласия, особено за границата между Северна Ирландия и Ирландия, която ще бъде единствената сухопътна граница между Великобритания и ЕС след "Брекзит". Има все по-големи страхове от напускане без сделка, което може да причини хаос на границите и в икономиката.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ