20 Април 2024събота00:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП: Кабинетът да харчи само 1% от излишъка

Левицата ще приеме окончателния вариант на "Визия за България" на конгрес през януари

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 1371

Правителството да може да разпределя за харчене само 1% от бюджетния излишък. Това ще предложат депутатите от БСП с промени в Закона за публичните финанси. Новината съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за радио "Фокус". Идеята е бюджетният излишък да се вкарва в парламента, да се прави актуализация на бюджета и тогава да се реши за какво да се похарчи. Това ще го заковем в Закона за публичните финанси, за да се знае и да е ясно, категорична бе Корнелия Нинова.
"Години наред управляващите залагат по-ниски приходи, по-ниски разходи. Трупа се излишък през годината и този излишък не се харчи през бюджета. Не се харчи с решение на Народното събрание, а с едноличното решение на Борисов там, където му е необходимо или да запушва дупки, или да потушава недоволства, или да плаща на кметове на ГЕРБ", възмути се лидерът на опозицията.
БСП се готви за избори, съобщи Нинова и добави, че е вече е убедена - ще има предсрочни парламентарни избори. Затова и левицата продължава срещите си по проекта "Визия за България". До края на декември народните представители ще провеждат дискусии из страната. Всички конкретни предложения ще се съберат и обобщят. През януари ще има Конгрес на БСП, на който ще бъде приет окончателният вариант на "Визия за България".
"Бойко Борисов вече изпуска контрола дори над своите. Ситуацията в държавата е нестабилна, а това се отразява и на живота на хората. Затова поискахме вот на недоверие и оставка на кабинета", припомни лидерът на БСП.
Всеки вот на недоверие към ГЕРБ е закъснял, заяви от своя страна говорителят на ПГ "БСП за България" Елена Йончева пред БНТ. Тя бе категорична - всеки българин, който е имал досег със здравеопазването, знае какво е състоянието му.
Зам.-председателят на ПГ на левицата Крум Зарков също говори за третия вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". По думите му БСП обръща особено внимание не само на критиките към здравния модел, но и на решенията, които предлага. Всяко населено място трябва да има достъп до качествена общинска, държавна, университетска болница. Това не е искане на БСП, това е конституционно право на всеки българин, заключи Зарков.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ