Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

На първа страница

На 51 години Васил Етрополски подсилва фехтовачите ни за Евро 2010

Владимир Николов

14. Юли 2010 , брой: 159   1071   0Единственият българин - световен шампион по фехтовка, Васил Етрополски (Виена 1983), ще участва на европейското първенство за мъже и жени в Лайпциг (Германия) от 15 до 20 юли. 51-годишният притежател и на 3 световни купи на сабя повече от 20 години живее в САЩ и ще пристигне в Германия на собствени разноски, за да представя страната ни. При мъжете на сабя ще участват и младите надежди Добрин Гьонов и Антонио Иванов.
В Германия към фехтовачите ни ще се присъедини за първи път и Маргарита Чомакова, дъщеря на друг легендарен наш сабльор Георги Чомаков и племенница на бившия кмет на Пловдив д-р Иван Чомаков. "До миналата година тя бе в националния отбор на Германия и участва многократно на финали за Световната купа, но вече има български паспорт. Надяваме се Маргарита да спечели и квота за Олимпиадата в Лондон 2012", разкри старши треньорът Жеко Маринов.
На шпага пък ще участват ветеранът Деян Добрев и младоците Мартин Стоев и Кирил Маринов.
"Основната цел на участието ни е подготовката за Световното първенство по фехтовка в Париж от 4 до 10 ноември", изтъкна новият шеф на федерацията Красимир Петков и допълни, че догодина традиционният турнир "Аспарухов меч" запазва най-високата си категория Гран при и ще бъде първото състезание за олимпийската ранглиста, която ще определи квотите за Лондон 2012.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"