26 Април 2024петък15:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гонзо води 20 от Левски за нов успех

От Спартак Търнава се заканват да изхвърлят "сините" с 1:0

/ брой: 177

автор:Владимир Николов

visibility 751

Мениджърът на Левски Георги Иванов-Гонзо се закани отборът му да победи отново Спартак в реванша в Търнава и да се класира за IV квалификационен кръг в турнира Лига Европа. Мачът на стадион "Антон Малатински" довечера започва в 20.00 ч. и ще бъде предаван по ТВ+.
"Отиваме в Търнава, за да продължим. Щом футболистите са попаднали в групата, значи са готови да играят. Колкото до Тони Калво, ще преценим дали да го пуснем. Колкото до състава, вие, журналистите, толкова пъти ми го "наредихте", че аз няма какво да кажа. Отбора ще го видите, когато почне мачът", лаконичен беше пловдивчанинът. Той качи на правителствения "Еърбъс" 20 футболисти. Капитанът на Левски Христо Йовов и новото попълнение Тони Калво отпътуваха с тима за Словакия. Йовов още не е възстановен напълно от контузия. Холандецът Дъстли Мюлдер също се качи на самолета, въпреки че имаше стомашни проблеми от летен вирус в последните часове преди заминаването. С отбора не замина обаче единственият българин, вкарал гол за Левски в групите на Шампионската лига - Мариян Огнянов. Той остана да се възстановява за началото на шампионата в "А" група.
Икономическият директор на "сините" Константин Баждеков също изрази надежда Левски да преодолее съперника и да стигне поне до баражите в турнира. Той призна, че в клуба са направени разчети на постъпления от участие в груповата фаза. "Очаквам да продъллжим напред. Очаквам по-добра игра и съм оптимист. Дай Боже, да продължим. Финансовите приходи ще дойдат след това. За всеки кръг ние получаваме 90 000 евро, които общо взето са пари, които ни покриват разходите по участието в турнира. Дай Боже, да отидем в следващия етап и тогава ще правим повече сметки. Г-н Батков ще дойде за мача в Словакия и ще присъства на двубоя", обяви Константин Баждеков.
Групата на Левски:
Пламен Илиев, Божидар Митрев, Дъстли Мюлдер, Сержиньо Грийн, Орлин Старокин, Даниел Димов, Тони Калво, Сьорд Арс, Христо Йовов, Симеон Райков, Марко Видович, Даниел Младенов, Иван Цветков, Александър Башлиев, Тодор Христов, Дарко Тасевски, Лъчезар Балтанов, Ларс Рисп, Владимир Гаджев, Йордан Милиев.

Нападателят на Спартак (Търнава) Марио Бицак пък изрази оптимизъм, че отборът ще успее да отстрани Левски. "Вярвам, че ще вкарам един гол и ще продължим напред. Нямахме късмет в първия мач, в който водехме с 1:0 до предпоследната минута, но не успяхме да запазим аванса си до края. Като домакини ще направим всичко възможно това да не се повтори. Убеден съм, че нашите фенове ще напълнят стадиона и ще създадат страхотна атмосфера", заяви Бицак.
Капитанът Мартин Рашка също изрази увереност, че отборът е готов за реванша, въпреки че окачва тежък мач. "Подготвени сме за мача и вярвам, че всичко ще завърши добре за нас. Левски практикува бърз и техничен футбол. Очаква ни труден мач срещу сериозен съперник, който има опит в Европа. Няма да бъде лесно, но 1:0 ни стига, макар че това е коварен резултат. Не трябва да допускаме грешки в защита и да използваме максимално шансовете си в нападение", заяви вратарят Рашка.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ