25 Април 2024четвъртък13:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Комисари за децата

/ брой: 178

автор:Ева Костова

visibility 141

Замисля се закриване на Държавната агенция за закрила на детето, гласял нов законопроект. В него се предвижда дейността на агенцията да бъде поета от трима комисари към Министерския съвет. Проблемът според запознати е, че през последните две години не се знае какво върши тази агенция, кадрите там не достигат за аналитична дейност и функции, каквито би трябвало да изпълнява една такава "шапка" в отговорната политика за децата.
През годините промени в закона за закрила на детето се правиха неведнъж и писалите ги подхождаха според важността на тази чувствителна сфера. Писаха и три депутатки по време на управлението на Симеон Сакскобургготски, но не се намериха нужните средства и полето за действие на закона отесня. Сега закриват агенцията, лошото е, че не се прави нищо друго. А и бъдещите комисари какви са, какво ще правят, какво ще струват, за да има промяна на сегашното положение "Много баби, хилаво дете", не става ясно. Ред организации имат самочувствието, че могат да се грижат за нещо, толкова "простичко" - децата на България, но е достатъчен само един сериозен случай, каквито не липсват напоследък, за да се разклати пирамидата, на която върхът, поне по презумпция, беше агенцията за закрила на детото. Думата "закрила" обаче днес е изпразнена от смисъл или спира само до демагогското си значение. И няма как да е така, след като грижата на самата държава я няма, няма ги онези стълбове, които да подпират нормативно, финансово, кадрово, социално и всякак дейността на институцията, която е призвана да се грижи за бъдещето на нацията.
А колкото до комисарите, засега асоциацията около тях съвсем не подсказва и мисъл за споменатата грижа.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ