18 Април 2024четвъртък21:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Михайлов и Матеус преговарят в Минск

3-ма са опции за капитан в отсъствието на Стилиян и Мартин Петрови

/ брой: 182

автор:Владимир Николов

visibility 926

Президентът на БФС Борислав Михайлов ще разговаря с Лотар Матеус в Минск за новия му договор като национален селекционер на България. Рекордьорът по участия в националния тим и капитан на четвъртите в света от САЩ 1994 призна, че е водил вече подобни сондажи, но по телефона, а сега няма да пропусне първата възможност да разговяря пряко с германеца. Боби е начело на делегацията, в която е и заместникът му Атанас Фурнаджиев.
Матеус качи 18 футболисти на правителствения самолет от Терминал 1. Единствен състезаващият се в Русия Благой Георгиев пътува директно от Москва.
 "Искам да разбера какви са плановете на Матеус за мачовете до края на този квалификационен цикъл, както и как вижда нещата за Бразилия 2014. Включително искам да разбера от него и причината, поради която Мартин Петров и Стилиян Петров не са тук", обясни Михайлов и призна, че не е коментирал с играчите реакциите им от работата на терена на Матеус, както и че не е говорил с германеца за впечатленията му от почти 6-те месеца начело на отбора. Мачът с Англия, който предстои, е важен за нас почти толкова, колкото и за съперника. Чак след това може би ще имаме повече яснота за договора на Матеус, но при всички случаи при пристигането ни от Минск ще ви кажа какво сме говорили", каза Михайлов. Според него, откакто е във футбола - като вратар или като ръководител, групата за световното първенство била най-тежката група, в която България е попадала. "Наистина много тежки съперници и ще ни бъде трудно срещу всички. Но както каза и Матеус, във футбола всичко е възможно и ние ще се постараем", коментира босът на БФС.
Италиански туристи се засякоха с националния отбор на Терминал 1 и поискаха автографи от Борислав Михайлов и Лотар Матеус. Италианците атакуваха двамата, защото не разпознаха никого от актуалните национали. Един от тифозите носеше стара фланелка на България с №19 и името Стилиян Петров на гърба.
Селекционерът Лотар Матеус пък обясни, че е решил да даде почивка на двамата си най-опитни играчи Мартин Петров и Стилиян Петров, защото през уикенда започва шампионатът в английската Висша лига, а пътуването до Минск за тях е дълго и ще им коства време да се възстановят. "Знам и двамата какво могат, а този мач е много удобен да видим някои нови играчи, на които ще се разчита по-нататък. Стилиян и Мартин разбраха това и няма проблем. Сега ще имаме чудесната възможност да дадем шанс на други хора. Например вратарят Владислав Стоянов ще бъде под рамката вместо Николай Михайлов, а Спас Делев ще бъде на мястото на Мартин Петров. Ще изпробваме и новата двойка централни защитници Николай Бодуров - Костадин Стоянов. Благой Георгиев пък ще се нагърби с ролята на основна фигура в средата на терена", разкри част от стратегията си за контролата капитанът на световните шампиони от 1990 г. "Знам, че сега е само началото на новия сезон и играчите още не са във форма. Но вече видях някои мачове. Видях Генков в мачовете му с Висла срещу Литекс, видях и Ивелин Попов. А също така и първите мачове в първенството. Нужно е явно малко повече време за влизане в ритъм", допълни Матеус.

"Имаме двама по-опитни футболисти, както и Ивелин Попов от Газиантепспор. Един от тримата ще носи лентата срещу Беларус в Минск. Титулярният капитан Стилиян Петров и заместникът му Мартин Петров получиха почивка за двубоя в Минск. В края на няколко срещи, когато Стилиян Петров напускаше терена, тъкмо Ивелин Попов получаваше лентата заради лидерското поведение и непремиримост на терена. Николай Михайлов, който пък беше капитан на младежките национали, също не пътува за Минск заради контузия. "В Минск искам да видя добър мач, а след това и добър резултат. Това ще е първият ни двубой за този сезон след дълго лятно прекъсване и се надявам да повторим представянето си от второто полувреме от мача с Черна гора. Липсват ни обаче няколко много важни играчи, но това е шанс за новите футболисти и младите, особено за Спас Делев. Ще видим какво се случва с Благой Георгиев, в каква форма е той, за да знаем какви опции имаме в полузащитата", коза немецът. Третият вариант за капитанската лента е другият бивш славист Чавдар Янков.
Лотар Матеус разкритикува БФС за програмата на I кръг, в която Левски и Славия играха чак в понеделник, след началото на краткия лагер на националите. ЦСКА и Литекс, които са с най-много състезатели от родните клубове, пък играха мачовете си късно в неделя и национални им играчи нямаха достатъчно време за възстановяване.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ