28 Март 2024четвъртък23:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Булевард - срещи

Гея Антонова: Виртуалната любов не ми е позната

Живея в голям хаос, но въпреки това смятам, че имам определена ценностна подредба, с която не преча на околните, убедена е красавицата

/ брой: 185

автор:Альона Нейкова

visibility 2501

Гея Антонова е едва 20-годишна, но вече от 6 лета се занимава професионално с мода. Освен като манекенка тя е позната на публиката от няколко телевизионни реклами, както и от снимките й, качени по билбордовете. Освен че е много търсен модел, красавицата заляга и на учебниците по пиар, защото учи специалността връзки с обществеността в Софийския университет.


Искам да ходя на работа с усмивка
 
- Гея, може да се каже, че ти стана известна, след като спечели конкурса за лице на българска марка очила през 2008-а. А само година по-късно победи и в националната надпревара "Да бъдеш Мерилин - усещане за жена". С какво тези успехи помогнаха на кариерата ти на модел, която определено се развива много добре?
- Конкурсът на Kwiat беше първото по-сериозно състезание, свързано с моделството, което спечелих. Тогава даже участвах с полупрофесионални снимки. Занимавах се с мода и преди да победя на конкурса, но след него нещата станаха по-сериозни. След като ме избраха за лице на българска марка очила, се почувствах по-уверена, започнах да търся контакти, да гледам с коя агенция мога да работя и цяло лято пътувах по морето и снимах реклами. Конкурсът ме мотивира и ми вдъхна самочувствие. Освен паричната награда имах и подарък очила, които минаха през много премеждия, но оцеляха.
А конкурсът "Да бъдеш Мерилин - усещане за жена" беше голяма забава. Тогава вече имах много сериозен бук (каталог с професионални фотографии, представящ възможностите на модела - б.ред) и след него заминах за Турция.
- Суетна ли си? Обръщаш ли внимание на модните тенденции? Сега например са много актуални големите ретроформи при очилата. Ти би ли носила такива?
- Много ги харесвам, сега дори имам нужда от диоптрични очила и трябва да си намеря такива пластмасови, с големи цветни рамки, за да си ги нося постоянно. Не ме е срам да ходя с диоптрични очила, чувствам ги като аксесоар. Имах и ретроочила от българската марка - кръгли, с перли, но ги загубих в Китай. Голяма мъка са ми, още си ги търся същите. Мина една година, но не съм ги забравила. Между другото, съм ги рекламирала на доста хора, без шега - стъклата са страхотни, а мисля, че това е най-важното.
- Следваш връзки с обществеността или както е модерно да се казва - пиар, във Факултета по журналистика и масови комуникации. Какви са наблюденията ти върху тази професия в България?
- Моят опит така или иначе е в сферата на лайфстайла. Сега обаче не мисля, че работата в пиар сферата ми допада толкова, колкото преди четири години. Тогава бях до голяма степен убедена, че точно това ще правя, и започнах да уча с невероятен хъс. Изключително много се разминава обаче теорията с практиката. Смятам да следвам магистратура в чужбина - нещо от рода на социални конфликти или човешки ресурси. При всички положения искам да е свързано със социалната сфера. И от тази гледна точка пиарът ще ми бъде много полезен.
- Казвала си, че киното е една логична следваща стъпка за теб след кариерата ти на модел. Кои съвременни български филми харесваш?
- Да, киното е хубава стъпка, но за него човек трябва да има много късмет. В един момент може да си много близо, а в следващия даден проект, който е почти готов, просто да не се реализира. Що се отнася до българските филми, много ми харесва "Тилт". Когато искам да се развеселя, гледам американски продукции, в тях знам със сигурност, че ще има хепиенд - каквото и да се случва. Докато европейското кино изисква повече концентрация.
- Има ли нещо, към което не можеш да бъдеш толерантна или направо изпитваш нетърпимост?
- Не ме дразни например навлизането в личното ми пространство. Що се отнася до материалните неща, неприятно ми е, когато някой не е коректен и стриктен. Дразнят ме в повечето случай дреболии, но мисля, че те показват липсата на подредба в ценностите на човек. Аз живея в голям хаос, но въпреки това смятам, че имам определена ценностна подредба, с която не преча на околните. Много ме дразни и идеята на "не може" - първоначалната нагласа да откажеш нещо, което всъщност можеш да направиш, е наистина неприятна и хаби много нерви.
- Кое е най-трудното предизвикателство, с което си се справяла?
- Имах трудности в Китай - не искаха да ми издадат виза за Тайланд. Разправях се с хората в посолството, после с консула и след порой от крокодилски сълзи ми издадоха виза. В Азия установих, че ти обръщат внимание чак когато започнеш да викаш и да се разправяш. На моменти пребиваването там си беше страшно, изпитах тотален страх, който бе на ниво физическо оцеляване - в пирамидата на Маслоу. Като се върнах в България, се чувствах почти безсмъртна.
- Отживелица ли е бракът според теб?
- Не съм против идеята за брака, а и напоследък бях на доста сватби. Струва ми се, че дори са на мода. Сватбата е голяма веселба в твоя чест и на избраника ти, макар и свързана с няколко месеца нерви преди това. Мисля, че повечето жени, включително и аз, биха се радвали да имат такъв ден в живота им.
- По какво се различава сексапилът на жената от излъчването на мъжа?
- При мъжа излъчването се изразява в действията му, в начина, по който говори, в неговата самоувереност и решителност - във всичко, което той прави, а също и в това как се държи с нежния пол и с хората по принцип. При жената сексапилът според мен е в начина, по който останалите я усещат, в това как нейното излъчване влияе на околните.
- Какво мислиш за влиянието на модерните технологии, които непрекъснато се усъвършенстват, върху отношенията между хората? Новите джаджи, социалните мрежи, интернет изобщо като че ли поощряват виртуалната любов...
- Смятам, че развитието на технологиите е едно нормално развитие на нещата, както и фактът, че онлайн медиите се ползват с много по-голяма популярност, отколкото печатните. Хората имат повече избор и информация. Аз не усещам негативите на IT технологиите, защото с хората около мен комуникираме главно на живо. Но децата като че ли се интересуват повече от джаджи, отколкото от другите деца. Това не е добре, но все пак ползата от технологиите е по-голяма от вредата. И всичко зависи от това как хората ги употребяват. Виртуалната любов не ми е позната, но щом като много хора се залюбват и задомяват по интернет, явно е възможна.
- А какво интересно може да изживее едно младо момиче, прочуло се като модел, извън ангажиментите й на лице от кориците на известни списания и рекламните билбордове?
- Ходих наскоро на палатка и открих страхотно екосело между София и Пловдив - Варвара се казва, има четири минерални басейна и преходи в планината. Но мога да кажа, че винаги най-хубавите неща, които са ми се случвали, са свързани с пътувания.
- Какво би си пожелала, ако видиш падаща звезда?
- Ще си пожелая цял живот да правя това, което ме кара да ходя с усмивка на работа и да се чувствам удоволетворена от себе си. Само това, за да не затормозявам падащата звезда...


Превъплъщенията на Гея Антонова пред фотообектива

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ