20 Април 2024събота14:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Палитра

Да разкриеш красотата в 30 картини

Авторът показва топли пейзажи, вдъхновени от величието на природата

/ брой: 185

автор:Надежда Ушева

visibility 1817

В разгара на лятото художникът Николай  Николов подреди изложба под мотото "Разкрити красоти". "Ах, този месец, този ужасен месец, за който се знае, че е най-горещият, сърцето на годината - този връх - това разпятие от красота - тази августовска голгота", цитират организаторите Маргьорит Дюрас в превод на Мария Георгиева.
Изложбата може да се види във варненската галерия "Актив арт". Авторът показва картини от различни творчески периоди, обединени от жанра на пейзажа.
Експозицията включва 30 живописни платна - въображаеми топоси с планини, гори и реки. Темата е разработена в няколко стила - реалистичен, експресионистичен и достига до сюрреалистичния. В част от платната присъства фигурална композиция, ситуирана на фона на пейзаж със сюрреалистични интерпретации. Често пъти обект на внимание стават абсурдни ситуации от бита, изобразени по комичен начин.
"Извор на моето вдъхновение е природата, въплътена в човешката натура" - споделя авторът.
Николай Николов е роден през 1968 г. в Ловеч. Завършил е Средното специално художествено училище за приложни изкуства в Троян и Националната художествена академия, специалност силикатни форми. Осъществил е самостоятелни изложби в Ловеч, Плевен и др. Има участия в общи експозиции в галерия "Илия Бешков", Плевен - Бианале на малките форми; общинска галерия - Плевен, обща изложба; в галерия "Астри", София.
Изложбата е на вниманието на всички гости и жители на морската столица до 24 август в "Актив арт" на ул. "Дунав" 5.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ