28 Март 2024четвъртък21:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пионери сме в баскета "3 на 3"

Спортът може да стане олимпийски още в Рио де Жанейро 2016

/ брой: 189

автор:Мариан Владимиров

visibility 1145

България ще бъде между пионерите участници в първото световно първенство по баскетбол "3 на 3" за юноши, което ще се проведе от 9 до 11 септември в италианския град Римини. Страната ни ще бъде представена от Павлин Иванов, Димитър Димитров, Тенчо Тенчев и Алекс Симеонов с треньор Тина Димитрова. Поканата за участие е дошла, след като нашите спечелиха първото място в Дивизия Б при юношите във Варна неотдавна и със съдействието на отговорника за "3х3" в Международната федерация по баскетбол (ФИБА)  Коста Илиев.
Разновидността "3 на 3" е по-популярна като стрийтбаскетбол и набира неимоверно бързо поддръжници. Мотото на проекта на ФИБА е "от улицата до олимпийските игри", защото включването на дисциплината в игрите в Бразилия през 2016 година може да стане реалност. "Миналата година дисциплината бе част от т младежки олимпийски игри в Сингапур и това се оказа може би най-атрактивният спорт там. Има сериозни индикации от МОК, че това може да стане олимпийски спорт още в Рио де Жанейро през 2016 г.", разкри Коста Илиев.
Българската федерация по баскетбол подкрепя напълно новата инициатива на ФИБА - 3х3 и има интерес да я развива, добави генералният секретар на централата Елеонора Рангелова.
ФИБА предвижда да организира турнири в цял свят от различно ниво по подобие на тениса с 5  основни състезания в Рио де Жанейро, Ню Йорк, Барселона, Куала Лумпур и Мелбърн, като и евентуално в Маями. "В момента провеждаме семинари по целия свят и интересът на хората е огромен. Мога да кажа, че от НБА също има интерес във включването в проекта 3 на 3. На семинара в САЩ през юни възникна въпросът за застраховките на баскетболистите, за да се уточни какво би станало, ако играчи от НБА искат да участват на олимпиада в тази дисциплина. В държави като Германия, които имат добър баскетбол, но трудно биха попаднали на олимпиада, въпреки наличието на звезди като Дирк Новицки, също проявяват интерес за участие на игрите като част от отбор "3 на 3". Интересът за участие на световното пък надмина очаквания ни. Провеждането на един такъв турнир по баскетбол 3 на 3 не струва чак толкова скъпо. Вече имаме предложения от 3 страни за домакинство на следващото Световно първенство", разясни още Коста Илиев.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ