25 Април 2024четвъртък12:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левицата се регистрира в ЦИК под номер 13

Партиите от Коалиция за България официално подкрепиха Ивайло Калфин за президенския вот

/ брой: 190

автор:Деси Велева

visibility 1617

Коалиция за България внесе вчера в Централната избирателна комисия документи за участие в предстоящите президентски избори. Внесени са над 30 000 подписа, а коалицията бе регистрирана под номер 13. Лидерът на БСП Сергей Станишев видя добра символика в деня на Свети Иван Рилски и регистрацията за президентските избори. Той обаче изрази безпокойството си от начина, по който се структурират общинските избирателни комисии, в които цялата власт се дава на ГЕРБ и "Атака". Станишев отрече в тази коалиция да участва и БСП, както обявиха от ДПС преди няколко дни.
По-рано през деня всички партии от Коалиция за България заявиха подкрепата си за кандидат-президента Ивайло Калфин. Те са силно мотивирани за предстоящата предизборна кампания, която ще бъде от голямо значение за бъдещето на България, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, след като формациите от Коалиция за България подписаха споразумение за съвместно участие на изборите за президент на 23 октомври. Подписите си под документа в подкрепа на Ивайло Калфин сложиха председателите на БСП, Партия Български Социалдемократи, Партия "Движение за социален хуманизъм", Партия "Европейска сигурност и интеграция", Комунистическа партия на България, Земеделски съюз "Александър Стамболийски", "Нова зора" и "Евророма".

Документите за регистрация на изборите бяха внесени от Сергей Станишев, секретаря на НС на БСП Катя Николова и председателите на партиите от Коалиция за България


С подобна подкрепа получавам по-голяма увереност за успех в изборите, заяви от своя страна Ивайло Калфин. Като кандидат на левицата той обяви, че предлага алтернатива на агресията, на налагането на еднолично мнение и липсата на диалог. Ние ще противопоставим националното съгласие на политиката, която задушава бизнеса и прави бедните още по-бедни, категоричен бе кандидат-президентът. На политическия монопол на Бойко Борисов Калфин обеща да отговори с диалог и сътрудничество. Той са зарече и да започне на чисто отношенията си с ГЕРБ и с правителството, след като бъде избран за президент.
От своя страна Сергей Станишев заръча на Калфин да мобилизира целия потенциал на левицата.  Той очерта три етапа в развитието на кандидата на БСП за президент през следващите месеци. Първият е обединението на левицата и на центристкото пространство. Вторият етап е балотажът, когато той ще обедини всички хора, които не споделят начина на управление на Бойко Борисов. Третият етап в развитието на Ивайло Калфин е ролята му на обединител на нацията вече като президент.
Вчера стана ясно и че името на вицепрезидента още няма да бъде обявено, тъй като сондажите по въпроса ще продължат още две седмици.
На местния вот партиите от Коалиция за България ще имат общи кандидатури само на някои места. Лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев обясни, че ще си партнира силно със Земеделския съюз на Спас Панчев, тъй като имало общи неща между земеделци и роми. Само с такова сътрудничество според Кънчев можело да се прекратят нощните смени на едни и същи ниви. В кръга на шегата Панчев му отговори, че докато земеделците се трудели на полето през деня, хората на "Евророма" работели през нощта.
 
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 149

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 147

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ