19 Април 2024петък16:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Палитра

Домът на хумора и сатирата разказва за празниците на българина

/ брой: 191

автор:Надежда Ушева

visibility 852

Габровският Дом на хумора и сатирата гостува в продължение на месец на севлиевци с интересна изложба от своя художествен фонд "Хумор на народите".
"Празниците на българина" ще останат на показ до 14 септември в Градската художествена галерия "Асен и Илия Пейкови" - Севлиево, съобщи сайтът "Всеки ден".
Тематичната колекция се показва за първи път пред публика. Тя включва 30 живописни творби на 22-ма български художници, творили в широк времеви диапазон Ц от началото на XX век до наши дни. Картините се характеризират с многолюдни празнични сцени, отличават се с ярък колорит, привличат вниманието на зрителя със своята игривост и пъстрота и носят много жизнерадостно настроение. А и всички те разкриват нравите на нашенеца - българина, който обича да празнува и да се весели. Празникът може да се състои в заведение, у дома или сред природата, важното е да има трапеза, приятели, настроение, музика и танци. Нестинарки, кукери, конни надбягвания, забавни игри и карнавални шествия допълват общото впечатление за една наистина специална изложба.
Платната са старателно подбрани сред 1460-те живописни творби, които се съхраняват в художествения фонд "Хумор на народите" на Веселата къща. Самият фонд вече наброява 38 000 творби от 9 000 автори от 173 държави.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ