28 Март 2024четвъртък11:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Михов внася 2 млн. за ТВ правата

Програмата на "А" група за есента готова до понеделник

/ брой: 191

автор:Владимир Николов

visibility 703

В БФС вече е получен договореният първи транш от телевизионните права за излъчването на срещите от "А" група за новия сезон, обяви бившият президент на централата и на ПФЛ Валентин Михов.
Управляваната от Михов фирма "С.В.-РСА България" ООД сключи договор с БФС на 4 август за отстъпване на изключителните радио-телевизионни, рекламни, интернет и мобилни права върху излъчването, предаването и препредаването, записването и разпространението на българското футболно първенство за сезон 2011/2012 година.
"Първият транш от 40%, което означава 2 милиона лева, е получен в БФС на 15 август, както е по договор. Всичко, което съм обещал, е изпълнено. Начинът на разпределение на парите обаче се извършва от клубовете, аз нямам нищо общо, макар че съм страна по договора", заяви Михов и разясни, че общата стойност на контракта е 6 милиона лева, от които футболните  клубове ще си разпределят общо 5 милиона лева, 10% (600 000 лв.) остават за БФС, а 400 000 са предвидени като комисиона на "С.В.-РСА България". Михов обаче обяви, че се отказва от полагащите му се 400 000 лв. в полза на Корпоративна търговска банка, която обезпечи банковата гаранция по договора.
"Ние не получаваме никаква комисиона. Ако успеем да съберем по-голяма сума от тези 6 милиона, тогава фирмата ми ще има приход. Заложил съм всичко на карта и съм оптимист, че ще успея да си свърша работата", заяви Михов.
На този етап договори за пряко тв излъчване на мачовете от първенството имат БНТ1 и ТВ7 и национални радиа БНТ и Дарик. Михов оповести,  че в близките дни предстоят преговори с желаещите медии за сублицензии за излъчване на определени части от мачовете.
"Дотук сме осигурили 3,8 млн. лева за правата. Останалите 2,2 милиона лева трябва да изкараме ние. Те ще дойдат от спонсори, от рекламни пана на стадионите, от сублицензии и други. Искам да предупредя всички медии, че безплатното свърши. Който иска картина, дали 30 секунди или 10 минути, ще трябва да плати. Другата седмица ще бъдат ясни интернет-партньорите ни. Ще направим всичко възможно да помогнем на тези, които дават пари, да не бъдат пиратствани", каза Михов. За целта той ще уведоми и ГДБОП.
В момента БНТ има право на първи избор и излъчва една среща всеки кръг, а ТВ7 предава пряко 2 мача и осигурява картина от останалите 5.
"В момента се излъчват по три мача директно, но може скоро да показваме и четвърти", каза Михов.
Той съобщи още, че след застрахователна компания "Виктория" вече основен спонсор на българското първенство е букмейкърът bet-at-home.com.
Той коментира и проблемите по неизплатения последен транш от собственика на правата за миналия сезон - бТВ.
"Беше грешка, че бТВ нямаше заложена банкова гаранция в договора. Все пак те дадоха 20 милиона за българския футбол. Сега има забавяне за последния транш. Има юристи. Ще се види докъде са прави те, докъде са прави клубовете. Адвокатите се занимават. Има безспорни пари, които трябва да се получат. Има и спорни. Този трети транш няма да остане така. Ще има дело, което ще реши", каза Михов.
каре
Програмата за есенния полусезон от футболното първенство ще бъде публикувана в понеделник, съобщи Валентин Михов, който е посредник по договора за тв правата. "Вечното дерби" Левски - ЦСКА от ХI кръг на "А" група, който е насрочен за последния уикенд на октомври, ще се играе или в събота, или в понеделник, заради евентуалния балотаж на президентските избори на 30 октомври. Програмата е изготвена на работна среща между телевизиите и БФС, но ще претърпи корекция, ако Литекс или ЦСКА продължат в групите на Лига Европа.

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 543

/ брой: 58

Снимка на деня - 28.03.2024 г.

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 59

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 728

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 545

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 627

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 669

/ брой: 58

Особена порода

visibility 623

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 789

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ