19 Април 2024петък01:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Предизборно чудо

/ брой: 213

автор:Чавдар Шинов

visibility 1468

Снощи Петров беше изумен, объркан и сащисан! Също и ошашавен!


Прибра се той от работа и цялата невероятност, която се случи, се стовари на главата му още от вратата. Клекна той в антрето и започна да се събува, но на мига при него дотича жена му Петранка и изпищя:


- Не събувай! Нищо, че си кален! Стига вече с тия мои чистофайничества! Имунната система трябва да се държи под обсада постоянно! Здравословно е тя непрекъснато да бъде атакувана от вируси и бактерии, за да е във форма! Не заобикаляй килима! Минавай направо! Килимът е, за да бъде тъпкан и тупан, колко пъти си ми го казвал!


   Стърчеше сред хола Петров с внезапно пресъхнала уста, защото не само думите на съпругата му бяха невероятни, а видът й беше зашеметяващ: токове поне десет сантиметра, прозрачна нощница, а под нея прозират червен сутиен и прашка, порочни и бухнали в развратни дантели!


- За мама ли се безпокоиш? Отпратих я! Знам, че не ти е приятно от сутрин до вечер да мърмори за това, как не съм се омъжила за Мишо, дето сега е посланик в Нова Каледония, и как по друг път щял да тръгне живота ми, но се е случила онази бригада в Павликени и си се появил ти! Казах й: "Мамо, вчера сутринта пристигна, ей така - да ни погостуваш, да се видим, да си поговорим, е, видяхме се, поговорихме си, време е да се връщаш в Чирпан? Кой ще готви на тате?"


Такива неща говореше внезапно всеотдайната съпруга и не спираше да носи откъм кухнята блюда, чаши и бутилки и да ги реди на масичката пред канапето:


- Ще си седнем сега тука сами двамката, ще си гледкаме телевизия! Не, не, не онези женски тъпотии кой с коя се развежда, кой на коя е любовник и кой на кого е незаконороден син! Край на тези говна! Лигата! Шампионската! "Барса"! "Манчестър Юнайтед"! Бербатчето! И биричка съм ти купила! Цяла каса! А в замразителя съм сложила мастика! Станала е нафталин! И от нея ще си цуцнем, няма да й простим, нали? И мезенце съм ти направила! Любимото ти! Онези гадните шардени, дето са само воня и холестерол! Обожавам ги!


В един момент на лицето й се изписа огромна загриженост:


- Как е травмата на Видич? Сериозна ли се оказа?


- Отшумява! - след кратко мълчание и с пресъхнали от ужас уста отвърна Петров: съседи ли да вика, в Пирогов ли да се обажда, пожарната ли да алармира?!


В един момент съпругата внезапно спря до вратата, вдигна нагоре края на нощницата, опъна дупе в дантели и заговори със страстен алт:


 - Харесвам ли ти така? Мога и гола! После! Като запалиме свещите! Щото ще си направим вечеря на свещи! Нали все разправяш, че съм ти писнала в оня раздърпан пеньоар! А новата ми прическа? Поисках да е като на оная, Шакира, с големите цици, дето не преставаш да й шепнеш името насън! Знаеш ли колко ми е хубавко да те слушам как по цели нощи стенеш "Шаки, Шаки!" - тръгна отново към кухнята ново блюдо да донесе, но отново спря. - Знаеш ли кой съм поканила утре вечер да ни дойде на гости? Кети! Оная, колежката ми, дето, видиш ли я, и веднага очите ти ще изтекат! Да си пофлиртувате тука двамката!


Изобщо какви ли не невероятности се случиха в семейство Петрови тази вечер и в нощта след нея... На сутринта загадката падна. Разгърна Петров вестника и разбра причината - издигнали са жена му за кандидат-кмет!


Боже, какво ли не правят политиците, само и само да спечелят гласа на избирателя!?



Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ