24 Април 2024сряда18:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левски задмина Литекс с 3:2

Тасевски, Райков и Гаджев носят 15-и успех на "сините" над ловчанлии

/ брой: 214

автор:Владимир Николов

visibility 723

Левски се поздрави с престижен успех над шампиона Литекс, след като го надигра драматично с 3:2 на стадион "Георги Аспарухов" в дербито на VI кръг на "А" група.
Възпитаниците на Георги Иванов доминираха през първото полувреме и се оттеглиха на почивката с 2 гола аванс, но след нея заиграха пестеливо и бяха наказани от "оранжевите". До пълен обрат обаче не се стигна след фамозен гол на втория капитан Владимир Гаджев (74), който донесе 15-и успех на "сините" всрещу ловчанлии.
Македонският национал Дарко Тасевски (12) откри с кинжален удар от границата на пеналта и затвърди впечатлението, че възвръща формата си. Преди почивката пък младокът Симеон Райков (42) удвои след рикошет в крака на бранител на гостите, който отново препарира бразилския вратар Виничиус Баривиейра. Още до средата на първата част пък треньорът на шампионите Любослав Пенев извърши 3 принудителни смени - на капитана Небойша Йеленкович, голаджията Христо Янев и на националния защитник Николай Бодуров.
След паузата гостите излязоха пределно мобилизирани и Деян Джерманович (55) намали след идеален пас на празна врата от Георги Миланов. После от корнер Петър Занев центрира на далечната греда, където Максим Жос (71) се оказа най-съобразителен и възстанови равенството. След само 180 секунди Владо Гаджев с фамозен далечен шут съкруши надеждите на Любо Пенев за спечелване поне на точка на "Георги Аспарухов" и доведе до екстаз 10 000 фенове.
 


след мача

Тодор Батков, собственик на Левски:
"Това е най-силният мач на Левски от началото на сезона. В началото на второто полувреме се отпуснахме, допуснахме два леки гола. Нямам обяснение на какво се дължи това отпускане. Ние сме съратници с Георги Иванов-Гонзо, съидейници. Смятам, че Гонзо израства заедно с отбора. Резултатът е добър, отборът оттук нататък тръгва нагоре. Доволен съм от победата над миналогодишния шампион, защото ние сме истинският. Ние не сме служебни, ние сме народът! Не сме членове на Изпълкома, не каним на лов, не черпим. Поздравявам всички привърженици на Левски, макар че и този път срещата не мина без нерви. Определено обаче ние бяхме по-добри. Победата е важна от психологическа гледна точка. Програмата до края на сезона е да не загубим точки. И без да подценявам отборите на Локомотив София, Черноморец и Разград, ЦСКА се очертава като нашият най-сериозен съперник за титлата. Искам да кажа, че съдбата на Георги Иванов на поста не зависи от един мач. Просто искам малко повече търпение и към него, и към новите ни попълнения. Те всички са добри футболисти, но им трябва повече време, за да се сработят. Чест им прави на Лудогорец за усилията, които полагат. Поздравявам Домусчиев за усилията и средствата, които влага, а също така и за куража. Не искам да обиждам момчетата от Лудогорец, но ние сме по-добрият отбор. Освен това тази част е един левскарски район, така че очаквам на мача нашите привърженици от Разград, Шумен, Търговище."
Георги Иванов-Гонзо, мениджър на Левски:
"Щастливи сме, че победихме един класен отбор като Литекс. Знаехме, че ще се надиграваме с тях. Доминирахме и през първото, и през второто полувреме, просто допуснахме елементарни голове. Казах и на футболистите на почивката в съблекалнята, че 2:0 е най-лошият резултат и трябва да излязат концентрирани, както през първото полувреме. Допуснахме обаче временно отпускане, вкараха ни гол в началото, защото в тези минути не контролирахме мача, а и изпуснахме доста положения и през второто полувреме - 3-4 100-процентови. Можеше много по-рано да си решим мача. Левски играе винаги за победа, ние се готвехме за мача с Литекс, от утре се готвим за Лудогорец. Ще бъде тежко, но отиваме да победим. Отборът намира себе си и започва да играе футбола, който аз харесвам. Хубаво е, че при този негативизъм от много хора отборът показа, че може да играе красив футбол, и тези 3 гола бяха най-малкото, с което Литекс можеше да си тръгне от "Герена".

Любослав Пенев, старши треньор на Литекс: "Доста е неприятно за всеки един треньор да направи две принудителни смени до 20-ата минута. Не го пожелавам на нито един мой колега. Все пак съм доволен от моя отбор, защото футболистите се държаха достойно. Все някой трябваше да победи и това беше Левски. Поздравявам ги за трите точки. В мача имаше доста атаки и положения, защото двата отбора търсеха победата до последно. Ние трябва да вдигнем глава, защото всяка една точка е много важна. Няма значение дали става въпрос за мач от началото или от края на шампионата. Отборът ни повярва в силите си при 0:2 и искахме да спечелим. Във случая има печеливши и губещи, а този път това беше отборът на Гонзо. Този мач просто трябваше да има победител. Ние също не бяхме далеч от това, но не успяхме да вкараме повече от противника."

Йордан Милиев, защитник на Левски:
"Изиграхме доста силно първо полувреме, но за съжаление в началото на втората част се отпуснахме и допуснахме 2 леки гола. Радвам се, че все пак сме крайни победители. Бяхме в лек шок след изравняването, но след това заиграхме по-добре. Дано продължим така и в следващите мачове. Този в Разград ще бъде труден. Виждате, че вече няма слаби отбори и всеки е способен да вземе точки."

Христо Йовов, капитан на Левски:
"В началото на второто полувреме бяхме разконцентрирани, а след първия гол не реагирахме адекватно. Решихме, че победата ще дойде лесно, а такива неща се наказват. През първата част показахме игра, която не бяхме показвали от доста време. Държахме високо темпо, бяхме агресивни и създадохме много положения. Следващият мач също няма да бъде лесен. Вижда се, че Левски явно е дразнител, щом Лудогорец ще открива стадиона си с тази среща. Надявам се да стане добър мач и да има много публика".

 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ