20 Април 2024събота18:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Феодализъм

/ брой: 216

автор:Владимир Николов

visibility 817

Ръководството на волейболната федерация набързо затвори устата на бившата капитанка на женския национален отбор Ева Янева. Момичето, видяло 2 и 200 във волейбола, си позволи да изрече на глас, че вече бившият селекционер Драгутин Балтич не го бива. Янева беше изхвърлена от отбора от словенския треньор за симулация, защото не се явила на лагера в Правец под предлог, че е контузена. Играх на инжекции, не съм обидена, резултатите ще покажат дали решението е правилно, но с този треньор не мога да бъда мотивирана, заяви безспорната волейболистка N1 у нас през последните години. Дни по-късно и Балтич беше освободен след провокиран или измислен скандал с неприлични есемеси към състезателки. Замени го легендата Димо Тонев, който няма опит в женския волейбол. Или може би има - националките отсядат в неговия хотел в Боровец, когато тренират в зала "Арена Самоков".
И изведнъж - Янева е наказана за 2 години, глобена 5000 евро и предупредена, че при подобни прояви в бъдеще ще бъде лишена от права за международен трансфер. Чиста проба феодализъм! Президентът на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров в кой век живее? Как ще забрани на волейболистката да упражнява труда си в чужбина? Не само международните, но и дори българските съдилища ще отхвърлят подобен акт.
Истина е, че волейболната федерация получава добри пари от състезателите, които сами плащат трансферните си права, за да играят в чужбина. И в миналото "несговорчиви" волейболисти са заплашвани, че ще им бъдат спрени трансферните права. Някои забравят, че сме в ЕС. Как подобни санкции ще бъдат прилагани към всеки състезател, позволил си подобна изява, и как това ще се таксува като неспазване на Етичния кодекс на централата? По-добре Българската федерация по волейбол да се обяви за недосегаема. Тогава няма да е далеч времето, когато волейболът ни ще се свлече на дереджето на футбола.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ