25 Април 2024четвъртък12:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Щангистите чакат 2 квоти и спонсори

Новата федерация няма да пусне Костова и Христов да вдигат за Азербайджан

/ брой: 217

автор:Владимир Николов

visibility 1365

България ще има поне 2-ма щангисти на Олимпиадата в Лондон 2012, похвали се генералният секретар на новолицензираната Българска федерация по вдигане на тежести Борислав Гидиков и поясни, че президентът на международната централа Тамаш Аян, който е и вицепрезидент на МОК, е обещал покани за участие в Лондон (подобни на "уайлд кардите" в тениса) заради шампионите ни от Първия олимпийски младежки фестивал в Сингапур 2010 Боянка Костова и Георги Шиков.
Костова обаче избяга да вдига за Азербайджан, но БФВТ няма да я пусне, както и другата млада надежда при мъжете Валентин Христов. В понеделник УС на БФВТ ще вземе окончателно решение по казуса и ще даде отговор на азерите. Очаква се нашите да поискат най-малко 1 млн. евро за 18-годишните ни щангисти, които още нямат разрешение да се състезават за чужда страна от никоя лицензирана организация в България - БОК, МФВС и БФВТ. Квотите, обещани от Аян, обаче не са поименни, а за родината на олимпийските младежки шампиони. 
Гидиков призна, че Христов в момента е много по-добър от двамата ни национали в кат. до 56 кг, и би ги изместил в борбата за квоти на световното за мъже през ноември. Костова пък вече спечели за България виза за Лондон 2012 с олимпийската си титла от младежките игри в Сингапур. Тя най-веротно ще бъде ползвана от друга наша щангистка.
Целта пред мъжкия ни тим е спечелването на 3 квоти от първенството на планетата, което ще се проведе в парижкия "Дисниленд". За целта обаче трябва поне 6-има от нашите да завършат до 10-о място и да спечелят поне 56 отборни точки. "Това е трудно постижимо, тъй като съставът ни е изцяло от юноши и младежи, а за квотите важат и резултатите от миналогодишното световно, на което България не участва заради наказанието след допинг скандала преди Пекин 2008. При провал ще разчитаме на квотата на Георги Шиков, извоювана със златото му от Сингапур 2010.
На световното в Париж ще участват всички наши състезатели, които преди дни се завърнаха с 3 бронзови и 1 сребърен медал от европейските първенства за младежи и девойки в Румъния. Най-вероятно Шиков ще пропусне състезанието, тъй като няма да е напълно готов след контузията. Преди световното за юноши в Малайзия той получи частично разкъсване на менискус и възобнови тренировки наскоро.
"Изпратил съм писма и оферти до всички значими фирми и банки в България да ни помогнат финансово по пътя към връщане на едно от челните места в родния спорт. В края на тази финансова и спортно-състезателна година и заради кризата всички се свиват, но се надявам догодина да ни протегнат ръка", поясни още Гидиков.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 149

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 147

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ