20 Април 2024събота08:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Край на тв репортажи без пари от "А" група

ГДБОП ще следи и интернет излъчванията на срещите

/ брой: 220

автор:Владимир Николов

visibility 892

Управителят на фирмата "SV-RSA БЪЛГАРИЯ" Валентин Михов, която държи правата за тв и интернет излъчване на срещите от "А" група, даде съвместна пресконференция с представителите на ГДБОП и управителите на "Арена Футбол" и обяви, че футболният шампионат ще бъде извън списъка на събитията от национално значение на СЕМ. Така за излъчването и на минимални репортажи тв каналите ще плащат суми, както и БНТ и ТВ7, които държат основните права за предаване на срещите. "Разговарях с председателя на СЕМ доцент Георги Лозанов и той ме уведоми, че като събитие от национално значение остава само финалът за Купата на България по футбол. За него остава в сила телевизиите да могат да излъчват кратки репортажи. За всички останали срещи от "А" група ще се плаща, за да бъде излъчена картина. През последните години имаме малко проблеми с телевизионните права, но повече са тези в интернет пространството. Направихме компромиси и не сме блокирали пространството на фоторепортерите да влизат на стадионите. Никъде в Европа обаче няма безплатно отразяване на спортните събития. Тези 90 секунди няма да са свободно избираеми. Ще ни бъде съобщено от СЕМ, от коя дата ще стане това. Имам го решението на СЕМ. Това е съгласно европейските правила. Опитайте са в Европа да направите нещо, както става у нас. Това не може да стане. Никой няма да позволи пиратство", заплаши Михов.
Управителите Красен Кралев и Иво Кусев на продукта "Арена Футбол", който купи правата за излъчване на мачовете от "А" група по интернет, предадоха на началника на отдел "Компютърни престъпления" към ГДБОП Явор Колев списък с 60-те най-посещавани спортни сайтове в интернет, които да бъдат следени за нарушаване на законите при онлайн излъчване на срещите.
"Постигнахме договорка с колегите от БНТ и ТВ7 и техните мачове вече влизат в проекта "Арена Футбол". Това означава, че ще излъчваме всички мачове от кръга. Ще се опитаме да бъдем коректни партньори с всички, но не може повече да се ползват фотоси и видеа от други медии, където ние имаме права. Това не означава, че няма да седнем на преговори и да направим възможно да стане. Ще следим много внимателно за коректността по този въпрос всички останали спортни и новинарски сайтове. Продуктът, който направихме, представлява интерес на зрителите. Ще следим общо 60 сайта. Дори и за появата на снимка в някой от тях те ще носят отговорност за нарушение", каза Кралев, собственик на нашумелия сайт Livesport.bg.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ