29 Март 2024петък12:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ивет иска финали на 100 и 200 м в Лондон 2012

Спринтьорката за 5-и път е Спортист на месеца

/ брой: 220

автор:Владимир Николов

visibility 630

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще преследва класиране на финалите на 100 и на 200 м на Олимпиадата в Лондон през август 2012 г. Атлетката вече бяга на 2 олимпийски финала в Атина 2004, където завърши 4-та на 100 м и 5-а на 200 м.
Този сезон 27-годишната софиянка се класира 7-а на 100 м на 13-ото световното първенство в Дегу, където беше единствената европейка на финала. Освен това тя стана и първата българка с победа в Диамантената лига - на турнира в Осло също на 100 м.
"Целта ми е да вляза на финал на 100 и на 200 м. Като резултати не искам нищо по-различно от този сезон. В спринта всяка стотна се сваля много трудно, а резултатите и класирането зависят до голяма степен от външните условия - вятър, влага, температура, особено на 100 м", каза Лалова. Тя вярва, че бягане под 11 секунди на 100 м ще бъде достатъчно за класиране във финала, а на 200 м трябва да подобри личния си резултат.
"Време 10,90 сек. на 100 м ще бъде достатъчно за финал. Желанието ми е на 200 м да сляза под 22,50 сек., което ще ми бъде личен резултат", каза още Лалова. Тя си дава още 10 дни почивка и от другата седмица започва подготовка за Лондон 2012, закъдето е покрила нормативите още това лято. "Предстои най-тежката част от целия процес, в която трябва да се изгради основата", заяви Лалова, която ще се готви в Италия. Най-бързата ни атлетка предвижда да пропусне голяма част от състезанията през зимата. "Този сезон имах 30 старта, което е много. За добри резултати трябва да си свеж. Затова участията трябва да дозираме много внимателно. Може би ще пропусна зимния сезон, въпреки че имам амбиции за Световното първенство в зала, което е от 9 до 11 март догодина в Истанбул. С треньора ще преценим накъде да насочим усилията си в хода на сезона, защото е трудно да задържиш оптимална спортна форма дълго време. Естествено, Олимпийските игри са най-голямото спортно събитие, но искам да участвам и на европейското първенство на открито от 27 юли до 1 юли в Хелзинки, защото като най-бърза европейка се чувствам задължена да се състезавам. Не мисля, че ще има проблем да бягам и на европейското, и на Олимпиадата и да бъда във върхова форма и за двете състезания", каза Лалова, която за 5-и път в кариерата си получи наградата за спортист на месеца. За първи път тя е отличена с приза преди 8 години, когато печели европейските титли на 100 и 200 м за девойки до 19 г. в Тампере, Финландия,

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ