29 Март 2024петък14:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Социолози:

Сигурен балотаж между Плевнелиев и Калфин

/ брой: 222

автор:Деси Велева

visibility 1179

Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин ще отидат на балотаж. Това сочи проучване на политическите нагласи на Центъра за анализи и маркетинг, което е направено между 14 и 23 септември, тоест преди ескалацията на напрежението в страната след инцидентите в Катуница. Според шефа на центъра Юлий Павлов при засилване на протестите може да се очаква промяна в резултатите, но той самият не се ангажира да определи в каква посока ще са разликите.
Проучването сочи, се докато преди два месеца кандидат-президентът на БСП е имал почти равни резултати с Меглена Кунева (около 12 на сто), сега Калфин води пред нея с над 6 на сто. Той би получил 16,1 на сто от гласовете на българите, срещу 9,8 на сто за Кунева. От центъра за анализи дават 30% подкрепа за кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев. На балотаж за него биха пуснали бюлетини 45,7% от българите, срещу 23,3% за Калфин.
Кандидатът за вицепрезидент на БСП Стефан Данаилов е излязъл на пето място по доверие в класацията на рейтингите на политиците и личностите през септември. Той се ползва с доверието на 44,6% от българите, сочи проучването. Това показва, че изборът му за вицепрезидент е сполучлив и е повлиял положителтно на мобилизацията на червения електорат, коментираха социолозите. Доверието в Ивайло Калфин също се е увеличило от юли досега с почти 11 на сто.
От центъра за анализи и маркетинг очакват 54 на сто избирателна активност на президентския вот и 50,4% - на местния.
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ