19 Април 2024петък18:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Над 40% от българите пазаруват втора употреба

/ брой: 225

автор:Дума

visibility 137

Близо 41 процента от българите пазаруват от магазини за стоки втора употреба. Това сочат данните от проучване на "Галъп" по поръчка на в."Класа". Според социолозите все повече българи са принудени да търсят по-евтини алтернативи за снабдяване с дрехи и други стоки от първа необходимост. Моловете и марковите магазини са на непосилни цени и затова големият наплив вече е в търговията "втора употреба".
Редовните посетители на магазините за стоки втора употреба са 17 процента, като 4 на сто от българите дори заявяват, че това е единственият тип магазини, от които правят покупки. Най-редовните клиенти на тези магазини са жените, българите между 26-55-годишна възраст, безработните и работещите на държавна работа.
43 на сто от запитаните никога не са посещавали такъв вид магазини. Други 15% пък са купували употребявани стоки само един-два пъти.
Според проучването не само хора с ниски доходи се насочват към втората употреба. Близо 30 процента от българите с доходи на средно равнище също отговарят, че посещават такива магазини от време на време или по-често.
За българите пазаруването на употребявани стоки не е срамно занимание за мизерстващи, коментират от "Галъп". Всъщност немалка част от българите възприемат магазините "втора употреба" не просто като значително по-евтин вариант, а и като място, предлагащо стоки с качество, неотстъпващо от това в стандартните магазини. 51% от участвалите в проучването споделят нагласата, че сред стоките втора ръка се намират дори по-добри неща, отколкото в магазините за нови стоки. На това мнение са и 30% от българите с личен месечен доход над 700 лв.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ