24 Април 2024сряда06:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Виновен ли е Сали? или Пак забушуваха покупко-продажбите на демокрация

/ брой: 229

автор:Дума

visibility 51

Тия дни и ютията, включиш ли я, и тя захваща да се терзае за това, как купуването на гласове обезсмисля демокрацията. Номерът е такъв: местни тарикати, за да могат да доокрадат, си спретват лична партия. Нещо от рода на "Алианс за бурен разцвет", "Движение за извънредно голям напредък" или "Коалиция за чудовищен просперитет". След което определят колко дават за глас и пращат свои хора да купуват. Още не са стигнали дотам, че да захванат да пускат по пощенските кутии шарени диплянки с цените, но и това ще стане един ден. Разбира се, всички са разтърсени. Но всъщност какво ненормално има в това. В този новобългарски начин на живот, в който всичко е парата, защо пък толкова сме се затръшкали, когато тя намърда тежкия си задник и в изборите? Днес, когато всяка телевизия те зарибява с обещания за лесни пари? Когато младоженците преди целувката в храма сключват договор за това, какво и как ще делят след развода? Когато човек се захваща с политика не в името на идеал, а в името на това да стане областен управител? Когато по най-дебелоок начин брат-чиновник урежда брата-бизнесмен милиони държавна пара да прибере? Когато съдии обявяват стопроцентови бандити за невинни, стига те добре да са си платили? Не е ли всъщност доста подло всички да сочим с пръст някакъв там Сали от Столипиново за това, че взел двайсет лева за гласа си и купил за циганетата кило наденица, а за себе си, то се знае, шише ракия! Защо пък и той да не усети поне веднъж благините, дето ги носи заниманието с политика!
Навярно много ще бъдат хората, които няма да одобрят този текст и ще ме обвинят, че заставам на страната на тези, които оскверняват най-великото, дето ни го дава демокрацията - правото на участие в управлението, но да сложим ръка на сърцето си и честно да преброим колко неща преди това оскверняване вече успя да оскверни нашата новобългарска демокрация! 
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ