28 Март 2024четвъртък18:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Осем причини да гласувам с № 8

/ брой: 231

автор:Лозан Такев

visibility 1043

Изборите са за президент и местна власт, но властта е и отговорна мисия. Почти тридесет хиляди души са тръгнали към нея -  за кметове, държавен глава и общински съветници. Вярно, шопът твърди, че "сексът е хубаво нещо, но властта е два пъти по-хубава от него". Обаче избирателят няма право да бърка постоянно, дори да няма ден за размисъл...
Защо избрах примерно само осем причини, за да гласувам за държавен глава и вицепрезидент, за кмет на София, общински съветници от БСП в СОС и за кметове на малки населени места в селата край столицата?
Дори само затова, че ЦИК определи моя избор с осмица на местните и президентските избори през 2011 г.

Защо избирам за кмет на София Георги Кадиев?

Защото е млад, образован, подготвен, с отношение към възрастните, баща е на три деца и познава нуждите на семейството - детски градини, нови работни места, образование, здравеопазване, общински жилища, безплатен транспорт за пенсионери. А и Кадиев не се притеснява, че е от БСП. С него не играем на "реформирани", на "квоти", на "делегирани", той е откровено червен и в това е и достойнството му. В нелек момент за БСП сам "слага главата си на дръвника". Досегашен общински съветник е, "в кухнята" е. Ясни са му проблемите и тежко му, ако софиянци го изберат. Този труден град, управляван безобразно последните двайсетина години, има право да е различен. И Кадиев е готов за подобен риск, има собствено мнение, отстоява го, носи последствията мъжки. Георги Кадиев е диалогичен човек и политик. Член е на ИБ на Градския и на НС на БСП. За него монологът не е достатъчен за обществената дискусия, умее да се вслушва в мненията, да работи самостоятелно, но и в екип, което за стопанин на града е важно.
А избирам осмицата и за бъдещия пети държавен глава след Тодор Живков. След Петър Младенов, Жельо Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов искам

следващият президент да се казва Ивайло Калфин

А наш вицепрезидент да е Стефан Данаилов. Скоро му подарих поредната си книжка "Лозанки 4", където написах:"Ламбо, ти нямаш право да губиш!". Сега 18 двойки искат работното място на "Дондуков "2, но един ще срещне пролетта като президент, а останалите ще бъдат просто "17 мига от... есента на 2011-а"... Сред кандидатите един има пет къщи, друг има пет сачми в главата, трети е сменил пет партии. Моят фаворит знае пет езика. И вярва, че може да направи България по-човечна, по-солидарна, по-справедлива държава. Защото е човек, постигнал всичко със собствени усилия и знае цената на успеха.
Ще гласувам за Калфин и Данаилов и затова, че любимият актьор и приятел е готов да отговори на предизвикателствата с предизвикателства. Той има много роли зад гърба си, но вицепрезидент не е играл още... Ще гласувам за Ламбо, защото му вярвам, че е тревожен за съдбата на младите хора, на българските творци. Избирам Стефан, защото е мечтател, и никак не ми се запява вторият куплет от любимия филм "Пада другарят..."
Седмата ми причина за номер 8 са кандидатите за общински съветници от БСП в Столичния общински съвет. Дано ЦИК не е познала броя на печелившите места от БСП, сега те са 12, а на предишните избори гласувахме с номер 6. Дали поне 16 места от СОС ще са за БСП? Стига аритметики, нашата група е млада, интелигентна, жизнеспособна, и са решени да градят. Те искат да спрат омразата, ненавистта.
Осмицата искам да е печеливша и за малките населени места, макар че не навсякъде БСП издигна свои кандидати, но където има такива, са все стойностни управленци. Те казват непринудено като Катя Василева, кандидат за кмет на село Кътина: "Кътинци, това съм аз - една от вас..." И Мариана Димитрова от Негован също е искрена: "Искате ли промяна? Да я започнем заедно!"
Ако не са убедителни думите ми, приемете ги само като искрена изповед. Защото София и България заслужават по-добрия избор.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 244

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 283

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 302

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ