26 Април 2024петък15:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От всеки Дянков Путин не става

/ брой: 234

автор:Мая Йовановска

visibility 87

Ако сте имали възможността да посещавате Москва или Петербург през последните десетина години, със сигурност ви е направило впечатление огромното количество игрални зали и казина, които бяха почти на всяка крачка в мегаполисите. Преди 2 години, когато за последен път пътувах до руската столица, предстоеше коренна промяна само две десетилетия след появата на първите казина в страната. Хазартът в Русия официално беше обявен извън закона. Идеята бе на Владимир Путин още от времето, по което той беше президент. Мерките бяха сурови и безкомпромисни. Собствениците на игралните заведения трябваше да се преместят в единствените четири зони в страната, където хазартът е легален - анклава Калининград, южния Краснодарски регион, Алтай в Сибир и Приморийския регион по Тихоокеанското крайбрежие. Казината се бяха превърнали в символ на блясъка и излишествата в Русия, но Путин прати хазарта в заточение, защото според него това бе начинът да бъдат предпазени спестяванията на по-бедните хора  като пенсионерите и младите. Компромис нямаше, макар че предприетата стъпка означаваше за руската хазна намаление на постъпленията с няколко милиарда.
Вчера нашето правителство предложи промени в Закона за хазарта, ефекта от които финасовият министър Симеон Дянков определи като начин да бъде изгонен хазартът от кварталите. Това било заради изискването да не бъде разполаган той в близост до училища и социални домове за деца. Изключение от тези правила ще има обаче за 4- и 5-звездните хотели. Въвеждат се и нови изисквания за минимални инвестиции от 1 млн. лв., което автоматично дава преднина само на големите играчи в този бизнес. В противовес на изискването за огромни инвестиции, максималната глоба за реклама на хазарт, която вече ще бъде забранена, е 30 хил. лв. Вода в мелницата на по-големите риби автоматично ще се налее и от това, че вече ще се иска игралните зали да имат по-голям брой машини и маси за игра. Това без съмнение вещае изпадане от пазара на дребните играчи и може би отваря по-широки врати на големите.
Понамирисва май на грижа за големите "риби" от онова, което правителството готви под маската на любов към населението. Не ще бъде ограничен драстично хазартът сред подрастващите, щото за това допринасят най-много все по-ниското качество на образованието и липсата на перспектива у младите хора, а не многото игрални зали. Който младеж ги търси, ще ги намери. Оставането само на по-големите в бизнеса няма да укроти хазартните страсти у запалените. Може би пиарите на правителството се надяват това да свърши работа в предизборния популизъм. И може би дори се търси аналогия с онова, дето направи Путин в Русия. От всеки Дянков обаче Путин не става. Тук някой хазартен бос да е изгонен в "черна" зона? Тук на хазартните босове само се благодари...

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ