27 Април 2024събота00:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ГЕРБ и "Атака" пак спретнаха цирк в НС

Заради истерия на Сидеров Цачева прекъсна контрола. Велчев обвини опозицията, че агитира с пари на парламента

/ брой: 235

автор:Ралица Николова

visibility 1824

Извънредното заседание на парламента заприлича на цирк още на десетата минута от започването си вчера. Волен Сидеров прекъсна контрола и започна да крещи от трибуната колко некадърен кандидат-президент имат от ГЕРБ. Това пък накара Цецка Цачева да изключи микрофоните и да обвини вожда на националистите в предизборна агитация. С театрално-истеричен жест Сидеров се обърна към шефката на НС и замахна към нея. "Не ме докосвайте!", тросна се Цачева и обяви прекъсване на заседанието. "Страхливци!", отговори атакистът и продължи да крещи пред една от телевизионните камери.
Циркът в зала даде повод на Красимир Велчев да свика трибунка и да обясни колко добро е било решението на ГЕРБ да затворят парламента преди изборите. Шефът на депутатите от мнозинството обвини опозицията, че се опитва да прави агитация с пари на данъкоплатците, използвайки трибуната на НС. Гневът му избухна и втори път, след като Михаил Миков прочете декларация от името на ПГКБ. Велчев дори видя завера между левицата и "Атака". Тяхната едничка цел, с която свиквали парламента извънредно, била да прочетат декларации от трибуната в прякото излъчване на контрола по БНТ.
Нито Велчев, нито Цачева обаче пожелаха да дадат отговор на въпросите на левицата за липсата на двама вицепремиери от контрола. Няколко въпроса са постъпили в деловодството към Симеон Дянков и Лиляна Павлова. И двамата обаче не са включени в парламентарния контрол по неясни причини. Единственото обяснение на Цецка Цачева е посещението на делегация на ЕНП. Срещата на европейската десница обаче е част от предизборната кампания на ГЕРБ, а не е официално събитие, контрираха от БСП.
От "Атака" пък решиха да демонстрират обида от отнетата дума на Волен Сидеров. Националистите обявиха, че започват събирането на подписка за оставката на Цачева. Тя грубо нарушила Конституцията, като прекъснала изявление от името на парламентарна група. Сидеров се обяви за единствената алтернатира на сегашното управление и продължи с карикатурните описания по адрес на Росен Плевнелиев.
Малко по-късно лидерът на БСП коментира действията на Цачева. По думите му, тя се държи "вече изцяло като партиен секретар на Народното събрание". Той бе категоричен, че напоследък институциите действат в партиен интерес, а шефката на парламента също се държи повече като член на ГЕРБ, отколкото като председател на НС.

БСП: Да кажем "не" на страха


Парламентарната група на Коалиция за България призовава гражданите на България да кажат "не" на страха, да кажат "не" на това управление, да кажат "не" на купения и манипулирания вот, защото само масовото гласуване на изборите ще каже "не" на тази власт. С този призив завършва декларацията на левицата, прочетена вчера от Михаил Миков.
Заседанията на парламента се отложиха, за да може спокойно цялата държавна администрация да работи за ГЕРБ. В кампанията все по-отчетливо се виждат порочни практики и абсурдно политическо поведение, включващо натиск, манипулиране и насаждане на страх, се казва в документа на социалистите. От левицата са категорични, че инструментите на властта, страхът и парите са основните ресурси, на които разчита ГЕРБ за изборите.
Над 60% от българските граждани смятат, че изборите няма да са честни - това показват социологическите изследвания. В последните седмици станахме свидетели на запалени офиси на политически партии и взривове, свидетели сме на ескалация на напрежение, на натиск върху медиите и безпрецедентно всяване на страх. И стои резонният въпрос - къде са държавата и МВР?, питат от БСП.
Целта е, убедени са социалистите, да се постигне служебно предимство на ГЕРБ на всяка цена, да се откажат или демотивират кандидатите, на чийто фон кандидатите на ГЕРБ са губещи, или в крайна сметка да бъдат отвратени хората, да се намали избирателната активност, а по този начин да се увеличи тежестта на контролирания и купения вот от тези, които имат властта и парите -  ГЕРБ и хората, работещи за ГЕРБ от сенчестите и полусенчестите структури и групировки. Няма как тази политика да не предизвика и желанието у хората за наказателен вот, а наказателният вот пробужда и страха на ГЕРБ за резултатите от изборите на 23 октомври, подчертават социалистите.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ