29 Март 2024петък15:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цели семейства изчезват от избирателните списъци

ГЕРБ обучавали членове на ОИК как да правят бюлетините недействителни

/ брой: 138

автор:Ралица Николова

visibility 2188

Мистериозно цели семейства са изчезнали от списъците за гласуване, все повече хора се оплакват, че ги няма в избирателните списъци, а хиляди българи зад граница буквално са лишени от правото си на глас. Без обяснение дори наш действащ посланик в чужбина не фигурира в избирателния списък и няма да може да гласува. Общо 468 000 български граждани са вкарани в забранителния списък за гласуване. По принцип това би трябвало да са хора,    които по закон нямат право на глас. В случая обаче едва 30 000 души попадат под ударите на закона, за останалите няма обяснение защо не фигурират в списъците.
За абсурдни случаи на манипулация и готвени изборни фалшификации алармираха вчера от левицата. Получаваме сигнали, че в някои области вече има готови чували с изборни резултати, които трябва да подменят реалните бюлетини в нощта на вота, разказа лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на ИБ на партията. Той бе категоричен, че по всякакви начини ГЕРБ се опитват да подменят резултатите и не се притесняват да използват дори лица извън закона, за да си подсигурят победата. Организират се цели обучения на членове на ОИК и СИК с инструктаж как бюлетините да се повредят и да станат недействителни, обясни Станишев. Той даде само няколко примера - с драскотина от лакиран дамски нокът или "случайно" попаднала върху бюлетината пепел от цигара.
Лидерът на БСП заяви, че при обиколките си из страната постоянно получава сигнали за подобни манипулации от страна на ГЕРБ. За някои случаи вече са сигнализирани съответните органи, за други БСП постоянно алармира пред медиите. Защо по нито един случай все още не се работи, попита риторично Станишев. Той припомни и безбройните случаи, в които съставите на ОИК и СИК са изцяло от хора на ГЕРБ и "Атака", но не и на опозицията. Само във Върховния административен съд има над 50 жалби за такива случаи от различни части на страната. Все обаче не е предприето нищо.
Според Станишев вътрешният министър инструктира служителите на МВР не как да гарантират честността на изборите, а как да правят кампания за ГЕРБ. Той припомни и апела си към останалите опозиционни партии всички да не спират да следят за манипулаци и нарушения и да подават сигнали своевременно. Соцлидерът допълни, че БСП обучава свои наблюдатели и застъпници и се надява те да бъдат максимално бдителни в деня на изборите и да не позволят на ГЕРБ да подменят резултата.
Изборите няма да са честни и свободни. Хората изгубиха правото си гласът им да бъде отчетен честно, предупреди и секретарят на НС Антон Кутев. Той коментира, че ГЕРБ използват хора с криминално минало за предизборните си цели и дори не се притесняват да подкрепят кметове с присъди като кандидатите за Ямбол и Сливен, а кандидати за общински съветници са арестувани за продажба на дрога.

Левицата ще застане зад всеки протест


БСП ще застане зад всеки протест срещу несправедливостта, бездушието и арогантността на този кабинет. С тези думи Сергей Станишев отговори на въпрос дали очаква в България протести от типа "Окупирай Уолстрийт". По думите му ГЕРБ неслучайно крият Бюджет 2012 и ще го внесат в парламента в първия ден след изборите. И тогава хората ще разберат, че в най-добрия случай догодина положението ще е същото като тази - замразени доходи и високи цени. Стагнация, беднотия, антисоциална политика, описа Станишев мрачното бъдеще с ГЕРБ. "Моето реално опасени е, че ако ГЕРБ с всичките си хватки и манипулации формално постигнат добър резултат и кажат, че всичко е прекрасно, след тази зима или по време на нея може да има спонтанни социални протести", предупреди лидерът на левицата. Той подчерта, че БСП няма да стои встрани от протестите.

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ