25 Април 2024четвъртък15:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бате прави избори

/ брой: 139

автор:Ралица Николова

visibility 2102

Ех, Алеко! Само да знаеше какъв Бате се разпорежда днес по земите на родината! Прави избори по правилата на Ганьо Балкански, сбира ден подир ден своя Цветаноолу и се тупа в гърдите: "Знаем ний, за пръв път ли правим избори!"
Досущ като бая си Ганя денем е консерватор, по вечеря - либерал. "Че аз, един цар ако не метна, кого ще метна..."
Не го спират ни "ваши", ни "наши". Кмет ли е, шава ли, ще му се отреже куйрука. Общинските съвети - негови, градските - и те. Ако нещо се объркат и не изберат Бате им - зъбите ще им изкърти верният Цветаноолу.
По села и паланки отдавна е проводил своите пратеници новият Ганьо от Банкя. Чупят пръсти, трошат порти и прозорци, плакати късат и по клубове вандалстват. Заръчват на кръчмарите да раздават вино и ракия, а в циганските махали - хляб и жълтици. Където трябва, и казани с чорба ще се леят. А за отплата - бюлетини ще се пишат и протоколи ще се подменят.
"Нашите бюлетини ще ги сгъваме като муски"..."Защо съм Бате от Банкя, ако няма да зная и този занаят. Ти, господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи когото щеш да ти избера. Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, майка му стара!"
Наш Бате твърде често си дума "Нали ги знаеш българите", запасва си ножица на пояса и търчи да реже разни лентички. Докато Цветаноолу събира наемници, извива ръчички и слухти към опозицията.
Ех, Алеко! Добре че тоз Бате е смогнал само за един Винету да прочете. Че ако знаеше за Ганьо Балкански, със закон би забранил книгите ти.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ