19 Април 2024петък07:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ГЕРБ ни връща в каменната ера

/ брой: 140

автор:Боряна Костова

visibility 1204

И това доживяхме! Двадесет години градихме демокрация, а сега ГЕРБ се опитва да върне България в каменната ера. Тогава първобитните хора са решавали споровете си с тояга по главата и който оцелее, отмъква плячката на другия. Дни преди първия тур на изборите хората на Бойко Борисов са се въоръжили с "камънье и дърве" и не подбират средства, за да разчистят пътя си към евентуалната победа. Няма правила, няма закони, няма конституционни и човешки права. Ръководат се единствено от юмручното право и от закона на джунглата.
Оказва се, че гербаджиите са превзели 90 на сто от длъжностите в секционните избирателни комисии, но и това не им стига. Сега оказват гигантски натиск върху представителите на другите партии в тях и представителите им масово напускат. А които все пак останат, без обсъждане им харизват да се занимават с изборните книжа, за да нямат възможност да наблюдават изборния процес. Какво се върши с бюлетините и в тъмните стаички, остава единствено под контрола на ГЕРБ. Излиза, че сегашната власт може да прави каквито си иска манипулации. Вече има сигнали, че на места ще използва броенето на бюлетините, за да маркира в това време като невалидни всички, които не са "правилни". Но наглостта гербаджийска е безмерна - тя не си играе на дребно. За да си осигури ГЕРБ служебната победа, вече били подготвени запечатани чували, пълни с подправени бюлетини. "Двойниците" трябвало да бъдат подменени някъде по пътя към общинската комисия.
В лютата битка за пълна власт ГЕРБ прегази дори собствения си изборен кодекс. Макар той да не допускаше регистрирането на безброй разни застъпници, сега напливът им е огромен. Това отваря широко пътя за масова покупко-продажба на гласове. Което лицемерно ни обясняват, че е престъпление. Но че на 23 октомври ГЕРБ ще отвори широко сергиите, няма никакво съмнение.
След две години управление сме свидетели, че Бойко Борисов притежава комбинация от мутренски и тоталитарен маниер. Но чак такава предизборна вакханалия никой не е очаквал. Дори европейски наблюдатели вече усетиха неприятния привкус на предстоящите български избори и прогнозират, че премиерът се готви след тях да наложи над страната пълен диктат. Такава арогантност и стръв за доминиране българският народ не познава. Но, ако ГЕРБ успее да прокара безобразията си и да заграби цялата власт, дава ли си сметка какво губи, ако спечели формално сега?     
             
 
         

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ