26 Април 2024петък00:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Димитър Пенев:

Не съм бил пожарникар

Стратега взима 20 футболисти за мача

/ брой: 246

автор:Владимир Николов

visibility 247

- Г-н Пенев, не ви ли омръзна все на пожар да ви викат на горещия пост в ЦСКА?
- Защо да ме викат на пожар? Аз не съм служил в пожарната, а в редовна армия.
- И все пак кой е старши треньор на ЦСКА и кой ще води отбора в дербито с Левски?
- Аз съм старши треньор на ЦСКА. Днес подписах договор до края на 2012 година. Тренировките на отбора ги водят Адалберт Зафиров и кондиционният треньор Йовановски, но аз ще определя състава за дербито с Левски. Драголюб Симонович също е в колектива, но какви точно ще бъдат неговите функции, ще определи ръководството. Ще говорим пак и до дербито с Левски ще се изясни каква длъжност ще изпълнява Симонович. Но нека не бъдем дребнави. Дали футболистите не харесват Симонович не мога да знам. Някои от тях сигурно не ме харесват и мен.
- Как ще коментирате изказване на изпълнителния директор Венци Живков, че с тези футболисти ЦСКА трябва да е шампион с 10 точки разлика?
- Не мога да се съглася с него. Важно е да сме първи накрая, дори и с половин точка. Ако иска такава разлика, трябва да бъде купен още един отбор.
- Имате ли проблеми със състава преди мача с Левски?
- Единственият ми проблемен пост е десният бек, заради контузията на титуляра Иван Бандаловски. Неговото състояние и дали ще мога да разчитам на него ще стане ясно по-късно, може би в часовете преди началото на срещата. Иначе знаете, че винаги съм имал отношение към изненадите и участието на млади играчи. Имаме и млади, и опитни. Може някой млад да излезе и срещу Левски, Но със сигурност ще играят най-добре подготвените. Взимам на лагер група от 20 човека. Отборът е мотивиран и трябва да играе не само заради мен, но и за името си. Съобразяваме се и с противника, но по-важно е как ще играем ние. В челото на класирането сме и трябва да задържим позициите си.
- Променихте ли нещо в сравнение с предшественика ви Радуканов?
- Работим така, както сме работили и преди. С Радуканов не сме се разделяли, вчера пак говорих с него. ЦСКА има много добри футболисти за българското първенство. С играчите трябва да си говорим на "ти" за футбол, а след мачовете може да си говорим и на "вие".

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ