Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Белица

Ивелин Николов

5. Ноември 2011 , брой: 253   873   1Градът на будните българи в полите на Рила - Белица, е скован от страх.
Яко момчета бият. Едни българи бият други българи безнаказано. Пребити хора, потрошени с бухалки автомобили, счупени бутилки в главите на съграждани.
Полицаите гледат и мълчат. Както гледаха в Катуница. Не са се намесили дори и при паленето на българския трибъгреник на площада.
Недоволни от вота въвеждат "пряка" юмручна "демокрация". Притискат и заплашват всеки, който не е гласувал за подкрепения от ГЕРБ на балотажа.
И това - вече четвърти ден.
Едни вилнеят, а други не смеят да отидат на работа и през нощта се барикадират в къщите си и треперят. Местен политически лидер е с разбита глава и счупени ребра.
Пред очите на полицаите. Които гледат да не се намесват - бранят властта. По-точно - партията на власт.
Цветан Цветанов се върна в МВР, но не взема никакви мерки. Виновниците са ясни, всички ги познават, но все още нито са хванати, нито наказани. И продължават да отмъщават на всеки, за когото смятат, че е виновен за изборния резултат. Правят се, че не са и чували за законния път - да подадат жалба и да поискат касиране на изборите.
Нашата полиция ги пази. Бабаитите.
Същият министър Цветанов вчера беше в т.нар. Народно събрание. Никой от опозицията не събра смелост да го попита какво точно става в Белица.
А Белица не е в друга държава и в друг свят. Тя е част не само от историята на България, но и днешна България.
 

 

Опозицията в НС само седи и

Опозицията в НС само седи и мисли. А ако се събуди ще разбере, че само седи ! А битите са си бити и ще продължават да ги бият, щом не могат да се организират за отпор .

  • Ivan Marinov
 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    185
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"