Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Белица

Ивелин Николов

5. Ноември 2011 , брой: 253   821   1Градът на будните българи в полите на Рила - Белица, е скован от страх.
Яко момчета бият. Едни българи бият други българи безнаказано. Пребити хора, потрошени с бухалки автомобили, счупени бутилки в главите на съграждани.
Полицаите гледат и мълчат. Както гледаха в Катуница. Не са се намесили дори и при паленето на българския трибъгреник на площада.
Недоволни от вота въвеждат "пряка" юмручна "демокрация". Притискат и заплашват всеки, който не е гласувал за подкрепения от ГЕРБ на балотажа.
И това - вече четвърти ден.
Едни вилнеят, а други не смеят да отидат на работа и през нощта се барикадират в къщите си и треперят. Местен политически лидер е с разбита глава и счупени ребра.
Пред очите на полицаите. Които гледат да не се намесват - бранят властта. По-точно - партията на власт.
Цветан Цветанов се върна в МВР, но не взема никакви мерки. Виновниците са ясни, всички ги познават, но все още нито са хванати, нито наказани. И продължават да отмъщават на всеки, за когото смятат, че е виновен за изборния резултат. Правят се, че не са и чували за законния път - да подадат жалба и да поискат касиране на изборите.
Нашата полиция ги пази. Бабаитите.
Същият министър Цветанов вчера беше в т.нар. Народно събрание. Никой от опозицията не събра смелост да го попита какво точно става в Белица.
А Белица не е в друга държава и в друг свят. Тя е част не само от историята на България, но и днешна България.
 

 

Опозицията в НС само седи и

Опозицията в НС само седи и мисли. А ако се събуди ще разбере, че само седи ! А битите са си бити и ще продължават да ги бият, щом не могат да се организират за отпор .

 • Ivan Marinov
 

Няколко думи

 • 25. Юли 2017 143
  806
  0

  Тъжни неща проумява средностатистическият член на БСП след вчерашния телевизионен гастрол на съпартиеца му Георги Гергов.
  Проумява, че совите пак не са това, което са. Проумява, че на това, дето той му вика "кауза", съпартиецът му вика "лична амбиция".
  Съпартийци са си, ама единият, обичащ се дотам, че се назовава в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"