23 Април 2024вторник22:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нова ТВ и БТВ са най-честите нарушители според СЕМ

БНТ е пуснала реклама по време на национално честване и най-вероятно ще отнесе глоба

/ брой: 266

автор:Павлета Давидова

visibility 1078

Нова телевизия и БТВ са телевизиите, в чиито програми Съветът за електронни медии е открил най-много нарушения за първото полугодие на 2011 г., става ясно от доклад на регулатора. Половината нередности, констатирани от СЕМ, са именно в предавания на двете медии. "Нова броудкастинг груп" АД е отнесла 15 акта, като един от тях е за непряка реклама на водка по дъщерната Диема тв, а три са за Диема 2 отново заради реклами, както и за пускане в ранен час на филм, неподходящ за деца. БТВ следва Нова тв с 11 нарушения, които са забелязани от медийния регулатор. Основните прегрешения на "БТВ медия груп" ЕАД отново са свързани с рекламата, скрити търговски съобщения или пускане на предавания с опасност за морална вреда у децата.
Българската национална телевизия има три случая на констатирани нередности. Едното от тях е за излъчване на реклама по време на национално честване. Сред телевизиите, нарушили правилата, са още Про БГ, Ринг БГ, България он еър и други. СЕМ е установил, че Скат тв е нарушила закона в частта с етническа търпимост, а програма "Латина Ф" пък е пуснала предаване, в което се е говорело на "език, различен от официалния". Сред националните радиостанции също има нарушители, отчита СЕМ. Провинили са се Дарик радио, Радио К2, Джаз ФМ, Фокус и Веселина.
Електронните медии най-често пренебрегват забраната за скрити търговски съобщения, съобщения с опасност за морална вреда на децата, за цигари и за необходимост от лечение само по лекарско предписание, анализират наблюдателите от медийния регулатор. Нарушенията от този тип са 29. Девет са случаите на предавания, които са били с вредно за децата медийно съдържание и в нарушение на добрите нрави.
През първите 6 месеца на 2011 г. членове на СЕМ са прекарали общо 12 444 часа в наблюдение на медиите. Обект на мониторинг са били 140 програми, като 76 от тях са телевизионни, а останалите се излъчват по радиото.
Регистрирани са 22 случая, в които предавания не са предоставили искано от тях право на отговор. 58 са преписките, в които  става въпрос за програмно съдържание. Проблемите от този вид се отнасят най-вече за предавания, неподходящи за деца, както и за некоректност спрямо зрителите в интерактивни игри. СЕМ обръща специално внимание на преписката с Държавната комисия по хазарта, която трябва да изясни правомерно ли са разпространяваните реклами за онлайн игри в интернет сайтове, реклами на лото-игри като "Евробет", реклами на Бинго сайтове и др. Съветът е изпратил до ДКХ свои предложения за корекции и допълнения в новия законопроект за хазарта.


 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ