27 Април 2024събота22:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

12-метрови великани пазели света от войни?

От сензацията до фалшификацията и до истината за хората-гиганти, живели по нашите земи преди хиляди и милиони години

/ брой: 271

visibility 11368

Ст.н.с. Николай Котев, д-р по история

"Останки на 3-метрови хора бяха открити в Грузия.
Археолози направиха сензационно откритие в планините на Боржомското дефиле, Грузия, където са намерени гигантски човешки кости на възраст 25 000 години. Учените твърдят, че ръстът на древните хора е достигал 2.5-3 метра.
Академикът от Грузинската академия на науките Абесал Векуа смята, че откритието е изключително важно, тъй като в научната общност отдавна се обсъждат въпроси, свързани с гиганти, населявали някои райони на Евразия преди десетки хиляди години."
 ДУМА, 9.IХ.2011 г.



През март 2007 г. в индийското месечно издание "Хинду войс" били публикувани няколко фотографии, които се превърнали в сензация за годината. Ставало дума за нови факти за съществуването на 12-метрови хора!!! Според информацията скелетите на тези хора били открити от Индийското национално географско общество в район, наречен "Пустинната четвърт".
На мястото на погребението били намерени глинени таблички с писмени знаци. Дешифрирани от индийски учени, те съобщавали, че скелетът бил на един от великаните, сътворени от Брахма (върховният индуиски бог, б.а.), в началото на създаването на човечеството, за да поддържат ред в човешкото общество и да не допускат войни между хората. Тези великани били не само много високи, но и невероятно силни. Обаче по-късно те се опълчили срещу боговете и повели война срещу тях. Затова великаните били унищожени от бог Шива. Националното географско общество допускало, че е открило скелета на един от тези великани.
Фотографиите на гигантските скелети се оказали толкова впечатляващи, че става невъзможно да не се повярва на факта, че Земята някога е била обитавана от високи и силни хора, които били в състояние да изскубнат дори растящо дърво с корените му! Обаче сензацията имала неочакван обрат - оказало се, че това е фотофалшификация, попаднала в ръцете на журналистите, които и подарили "втори живот" на гигантите.

Понякога хората така искат да повярват

 на нещо, че са готови дори да излъжат и себе си. Главният редактор на "Хинду войс" П.Деивамуту побързал да съобщи, че в неговото издание е направено съответното опровержение.



Тази история с гигантските скелети напомня и за една друга фалшификация, станала през 1869 г. Тогава в американския град Кардиф (щата Ню Йорк) била изровена триметрова каменна фигура, която според твърденията на виделите я била на вкаменен човек, т.е. на един от гигантите от Библията. По-късно се разбрало, че "Кардифският великан" е статуя, изсечена от гипсов камък по поръчката на някой си Джордж Хъл. Демонстрирайки своя гигант, този американец успял да спечели около 100 хиляди американски долара.
Но истината е винаги някъде по средата...
Историческите хроники от ХIX век често пъти съобщават за находки в различните краища на Земята на скелети на хора с твърде висок ръст.
През 1821 г. в щата Тенecи (САЩ) били открити развалини на древна каменна стена, под която се намирали два човешки скелета с височина от 215 см всеки. В Уисконсин, по време на строителството на зърнохранилище през 1879 г., били намерени огромен гръбнак и кости на череп с "невероятна дебелина и размер", както свидетелства една бележка в печата.
През 1883 г. в щата Юта пък били открити няколко погребения, в които имало скелети на много високи хора - по 195 см, които били най-малкото с 30 сантиметра по-високи от средния ръст на тогавашните индианци. По признания на последните погребенията не били тяхно дело и те не могли да съобщят никаква информация за намерените скелети.
През 1885 г. в Хастервил (Пенсилвания) бил намерен скелет на човек с височина от 215 см. Върху стените на гробницата били издялани примитивни изображения на хора, птици и животни.
През 1899 г. миньори от Рурска област в Германия откриват вкаменените

скелети с височина от 210 до 240 см

 През 1899 г. в Египет археолози намират мумията на двуметрова рижава жена с бебе. Чертите на лицето и телосложението на фигурата кардинално се различавали от тези на древните египтяни. Подобни мумии на мъж и жена с рижави коси са били открити и в Лоулок (Невада), в пещера, издълбана изкуствено в скала. Височината на мумифицираната жена, докато била жива, би следвало да достига два метра, а на мъжа - около три! 
Близо до Басарста в Австралия иманярите и търсачите на минерала яспис често пъти откривали вкаменени отпечатъци на огромни човешки крака. Гигантите, чиито останки били намерени в Австралия, били наречени от антрополозите мегантропуси. Техният ръст бил от 210 до 365 сантиметра. Мегантропусите приличали на гигантопитеците, чиито останки били открити в Китай. Съдейки по фрагментите на челюстите и множеството зъби, височината на китайските гиганти била от 3 до 3,5 метра, а теглото достигало невероятните 400 килограма. Близо до Басарста, в речните наноси, често пъти откривали каменни артефакти с огромно тегло и размери - тояги, боздугани, ножове, брадви и др. Едва ли съвременният хомо сапиенс би могъл да си служи с такива инструменти, чието тегло било от 4 до 9 килограма!
Антропологическата експедиция, която специално изследвала този район през 1985 г. за наличието на останки от мегантропуси, направила разкопки на дълбочина до три метра от повърхността на земята. Между другото, австралийските изследователи открили и зъб с височина от 67 и ширина 42 мм. Притежателят на зъба би следвало да има

ръст 7,5 метра и тегло от 370 килограма

 Анализът, извършен с помощта на въглеводородния метод, определил и възрастта му - почти девет милиона години!
През 1971 г. в Куисланд фермерът Стивън Уолкър, когато изоравал едно свое поле, се натъкнал на голям фрагмент от челюст със зъби, имащи височина 5 см. През 1979 г. в Мегалонг Валей местните жители пък намерили огромен, стърчащ над повърхността камък, върху който се виждал част от отпечатък на грамадно ходило с пет пръста. Напречният размер на пръстите бил 17 сантиметра. Ако този отпечатък се бе запазил напълно, той би имал 60 см дължина или, казано с други думи - височината на човека е трябвало да бъде около 6 метра!
Близо до Малкоа пък били открити също три огромни отпечатъка на ходило с дължина от 60 см и ширина 17 см. Дължината на крачката на гиганта се изчислява на 130 см. Следите се запазили във вкаменилата се лава в продължение на няколко милиона години, т.е. още преди на австралийския континент да се появи хомо сапиенс (ако се смята за достоверна теорията за еволюцията на човека).
Огромни следи били открити и в руслото на реката Горен Маклий. Отпечатъците на пръстите на тези следи имат дължина от 25 см, а ширината на ходилото достигала 10 см. Явно е, че аборигените на Австралия не били първите жители на континента. Интересното е, че във фолклора им има запазени легенди за хора-гиганти, обитавали някога тези територии...

Следата от Адам 

На остров Цейлон има конусовидна планина с височина 2240 м, която е почитана от привържениците на четирите световни религии. Причината за това почитание е находката на отпечатък на човешки крак в скалата на самия връх. Съгласно преданията тази планина е разположена до Рая. На върха Адам (така се нарича), в сухия период на сезона, всяка година се качват хиляди почитатели будисти, индуисти, християни и мюсюлмани. Тъй като изкачването под палещите лъчи на слънцето е доста тежко, почитателите го правят нощно време. Най-краткият път предвижда изкачването на 5000 изсечени стъпала.
Доста необичаен е размерът на отпечатъка на човешкото ходило, което е с дължина от 160 и ширина 75 см!
Разказват, че когато изгоненият от Рая Адам слязъл на Земята, той стъпил с крака си на върха на планината. Знаменитият пътешественик Марко Поло предполагал, че точно тук е и гробът на Адам. Индуиститите пък вярват, че отпечатъкът от ходилото е принадлежал на бог Шива, който минавал веднъж оттук. Те наричат планината Шива Нади Падан. Будистите пък смятат, че някога тук е минавал Буда Бодхисатва. А по мнението на някои от католиците тази следа е оставена по време на мисионерската му дейност в Южна Азия, от самия апостол Тома.
Все пак трябва да бъдем точни - макар и Буда Шакямуни, и апостол Тома да са били високи хора и да са оставили огромна следа в историята на човечеството, те все пак не са били великани и надали е тяхна голямата следа в камъка.

Кой ловувал динозаври?

Подобни следи има и в други райони на света. Така например в началото на ХХ век южноафриканският фермер Стоуфъл Катци намерил гигантска следа от ляв крак. Той бил отпечатан в една от скалите на дълбочина от 12 см и имал дължина 1,28 метра. Възрастта на този отпечатък се изчислява на стотици милиони години!
Археолозите често намират и огромни оръдия на труда. В щата Охайо (САЩ) е намерена дори медна брадва с тегло от 30 килограма!
През 60-те години на миналия век, по време на разкопки в Сибир, съветски археолози станали притежатели на една доста интригуваща находка - кости на динозавър със стърчащ в тях огромен накрайник на стрела. Един от интернетните сайтове дори твърди, че палеонтологът и писател-фантаст Иван Ефремов, работейки в пустинята Гоби, в съседство със скелетите на динозаври открил костите на човекоподобно същество и няколко високотехнологични метални предмета. Любопитното е, че някои от костите на динозаврите имат явно отвори, направени... от куршуми.
И вече, съвсем наскоро, в областта Саравак в Малайзия, където отдавна битуват различни легенди за гиганти, в джунглата били открити огромни вкаменили се дървени талпи с размер от 2,5 до 9 метра дължина. Може би това са инструменти на хората-атланти?

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 667

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 661

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 578

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 751

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 629

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 543

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 722

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 724

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 642

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 665

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ