26 Април 2024петък09:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Каквото посееш, тове ще ожънеш

/ брой: 272

автор:Мая Йовановска

visibility 757

Заради калпавото управление, арогантността и откровените лъжи на правителството държавата започва все по-силно да се тресе от протести. С всяка изминала седмица набъбва броят на недоволните и разочарованите работници от поредния сектор в едва кретащата ни реална икономика, които са готови да дирят правата си на улицата, защото по нормалния начин нищо не става. Днес на протест излизат и земеделските производители. И като че ли за пръв път са толкова обединени. Този сектор най-тежко пострада след т. нар. демократични промени. И докато след влизането ни в ЕС земеделците таяха известни надежди, че състоянието на бранша ще се подобри, то към днешна дата те са напълно обезверени. Не само защото в сектора просперират само големите, а огромното колическтво малки производители берат душа, а и защото към днес те са буквално в безизходица и се страхуват, че заради недостига на средства едва ли ще оцелеят догодина. Апропо, настоящото правителство записа земеделието заедно с туризма за приоритетни отрасли!
Е, хората от този приоритетен отрасъл не само че не усетиха в какво се изразява активната държавна политика в тяхна подкрепа и в крайна сметка за полза за държавата, но и бяха излъгани от Борисов, Дянков, Найденов и шефа на фонд "Земеделие" Порожанов. И така предизборно употребени. Макар че когато става въпрос за пари, понятието морал обикновено губи смисъл, как по друг начин, ако не подлост да наречем постъпката на премиера, финасовия и земеделския министър, които сложиха подписите си преди изборите под споразумението със земеделците, а след това се отметнаха. Подписаха, че за национални доплащания в бюджета ще бъдат заделени през 2012 г. 570 млн. лв., но при първото четене в парламента стана ясно, че тази сума е намалена с 230 млн. лв. А лицемерието и наглостта на финансовия министър Дянков стигна дотам, че той първо се отказа от собствения си подпис, а след това и заплаши земеделците, че може да им ореже бюджета и с още 100 млн. лв., ако стачкуват.
Но днес те излизат на улицата с надеждата, че ще постигнат нещо, макар и малко. Ако успеят земеделците, ползите ще бъдат за всички нас, защото това са хората, дето произвеждат житото за хляба ни. Ако не успеят, което е много вероятно, догодина ги чакат фалити, а тези, дето оцелеят, ще им е много, ама много трудно, особено на малките. И икономиката ни ще затъва още повече, нищо че Дянков се хвали из цял свят колко консервативен му е бюджета. Сякаш е негов, а не на всички нас. А пък земеделският министър вместо да защити земеделците, щото е земеделски министър, се крие зад гърба на Дянков. И на Борисов, и на Дянков и на Найденов, които употребиха земеделците предизборно, трябва да им е ясно, че това не са единствените и последни избори в страната. И накрая винаги се получава, че каквото си посял, това ще ожънеш.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ