18 Април 2024четвъртък04:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

2 медии в търсене на най-добрия бъдещ актьор

Участие в сериал, както и стипендия в Лос Анджелис изкушават кандидатите за слава

/ брой: 278

автор:Павлета Давидова

visibility 974

Две телевизии почти едновременно обявиха, че ще пуснат на екран телевизионна надпревара за актьори. Информацията за двата нови реалити формата бе пазена в тайна до последно. От тв7 оповестиха новия си проект едва след като вече бяха минали през основните етапи около набирането на своите кандидати за слава. Почти по същото време пред рекламодатели и БНТ направи заявки за телевизонна надпревара за актьори.
Както вече ДУМА писа, ТВ7 обеща победителят  в "Star mashine" или "Машината за звезди" да замине на обучение в Лос Анджелис и да получи двегодишна стипендия за Филмовата академия, през която са минали голям брой филмови знаменитости. Това определено повиши интереса към новото шоу. В същото време БНТ отвърна с друго предизвикателство - продуцентите на "Кастинг" предвиждат за своя актьор победител участие в български сериал. От екипа на новото шоу привличат своите участници с възможността най-добре представилият се българин да се включи в снимките на "Под прикритие". Възможно е дори човекът, който спечели виртуалния кастинг, да стане герой в нова поредица на БНТ. Търсенето на актьорски таланти на малкия екран в изцяло нова идея за България, като изключим минисъстезанието на Слави Трифинов, който преди време попълни актьорския състав на предаването си с подобно състезание. БНТ и тв7 поеха щафетата и се заканват да направят нещо по-голямо и запомнящо се.
Държавната телевизия ще избира най-впечатляващата фигура сред участниците си - точно както се прави истински кастинг, медията обаче възнамерява чрез проекта си да припомни и някои от позабравените имена в българското кино. В някои от епизодите участниците ще се срещат с популярни актьори, в други ще трябва да направят римейк на известни сцени от наши филми. Все още не е ясно каква ще е схемата за "назначаване" на актьор победител. Продуценти са Георги Тошев, Ростислава Генчева и българин, който живее в САЩ.
След едноседмично прослушване на кандидати тв7 вече избра 15 души, които да се съревновават за актьорска стипендия. Участниците в реалити формата ще бъдат оценявани от известни имена за българската сцена и екран - Любо Чаталов, Йорданка Кузманова, Валентин Танев и Диана Добрева. Водещи са Иво Аръков и Лидия Инджова. Вчера след новинарската емисия от 19,45 се завъртя и първият епизод на надпреварата.
Междувременно стана ясно, че БТВ започва кастинги за второто издание на "България  търси талант". Прослушванията започват от 10 декември, а екипът на шоуто ще мине през Плевен, Варна, Бургас, Пловдив и София. Късмета си могат да пробват с широк диапазон от изяви - от пеене и свирене до рисуване, акробатика и всичко, което "бъде представено като неповторим талант". 
 

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 290

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 317

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 256

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ