Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Позиция

Ваканция през август

Лозан Такев

28. Юли 2010 , брой: 171   619   0Най-после ще миряса умореното ни общество. Депутати, министри, политици отиват в заслужена ваканция. Няма комисии, няма пленарни зали, няма министерски изцепки и гафове, няма дори лапсуси и бойковизми двайсетина дни... Няма как да разберем кой е корумпиран повече, кой е корумпиращ, кой е вампир, кой е обратен, кой играе футбол и тенис в работното време... Защото всичкото време ще е отпускарско и почивно.
Изведнъж почивното дело у нас ще получи свой образ и подобие. Ще залинееят и господарите на ефира, ще кротне дори Шоуто на Слави, ако не е в турне или в ефир. Новините - постни, без скандали, без упреци към Станишев и тройната коалиция, без операции и акции на Цв.Цв и МВР. Дори песента на Евтим, Тончо и Веско Маринов, посветена на МВР-то, няма да е актуална, защото трябва и песен за министрите от ГЕРБ по време на отпуск... През август няма вот, няма нападки, няма място дори за мозъчните атаки на Лъчо Иванов. Няма и реклами на цигари по витрините. Там е достатъчно да сложат портрета на Андрей Слабаков или надписа "Влизането в магазина е вредно за вашето здраве"...
  Най-после ще заживеем, макар и за кратко, както при Живков. Никой никого не оплюва, никой никого не ругае. Няма сутрешни блокове и няма как Волен Сидеров, Иван Костов, Цв.Цв. и Б.Б да правят своите телевизионни проповеди. Няма интервюта, няма кой е по-по-най в балканската ни политика... Някога в единствената ни телевизия това наричахме профилактика... Сега наистина на екраните на телевизионните насилници трябва да пише: "Гледането на телевизия е вредно за вашето здраве". Но нейсе, какво ще правим двайсет-трийсет дни, особено през август, без всичко това, като двайсет години само това ни натпрапваха и вече сме зависими от подобни простотии. Простете, и парламентарен контрол няма да има през август. Политици, министри, депутати ще чистят отпуски. Което за всички ни ще си е истинска профилактика. Честита профилактика, драги избиратели!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"