28 Март 2024четвъртък11:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП и ПЕС ще се борят с младежката безработица

Социалистите у нас обмислят да подготвят кадри и чрез Академия за местна власт

/ брой: 5

автор:Павлета Давидова

visibility 948

Общоевропейска кампания за борба с младежката безработица ще подеме тази година Партията на европейските социалисти, съобщи вчера президентът й Сергей Станишев. На среща с представители на Младежкото обединение в БСП той заяви, че каузата трябва да активизира всички. Станишев подчерта, че БСП трябва да се включи дейно в кампаниите на ПЕС с конкретни инициативи и мерки. Вие имате известен опит с акциите ви срещу безработицата от миналата година, обърна се към младите социалисти Станишев.
Сергей Станишев бе категоричен, че левите трябва не просто да заявяват, че са против безработицата, а да предлагат конкретни мерки и законови предложения. Като пример той посочи една от опорните точки на кандидат-президентската кампания на Ивайло Калфин "Първо работно място". Станишев препоръча на МО да засили още повече връзките си с европейските социалисти и да активизира мрежата на ПЕС в България. Той очаква увеличение на активистите на ПЕС в Румъния и България. "Румънците вече заявиха, че ще достигнат 2500, не е нужно да гоним тях, трябват ни качествени хора, на които да можем да разчитаме. По-добре 1000 истински активисти, отколкото 3000 само на хартия", отсече лидерът на БСП. Младежите обявиха, че обмислят и създаването на интернет портал, чрез който лесно да се следи по места кои са дейните хора с леви идеи.
Трендафил Величков от МО предложи активисти на ПЕС от Европа да участват в български акции. Като каузи, които БСП трябва категорично да отстоява, Галина Асенова изтъкна опазването на екологичната среда и в частност противопоставянето срещу добива на шистов газ. БСП трябва да се концентрира и върху изработването на нов Закон за младежта, смятат младите социалисти. От МО бяха категорични, че законът, който ГЕРБ предлага, е слаб и е по-скоро регламентиране на съществуващите младежки организации, без да се засягат проблемите, които тревожат младите хора.
Вече се обмисля и възможността БСП и фондация  "Фридрих Еберт" да организират обучението на кадри в Академия за местна власт, където освен младите кметове подготовка да получат и общински съветници.


БСП трябва да стане първа политическа сила

Една от основните цели на БСП е да стане първа политическа сила, подчерта Сергей Станишев. Може да имаме най-добрите идеи, но ако нямаме позиции, чрез които да реализираме политиката си, това не е от значение, категоричен бе той. На предстоящия пленум социалистите ще обсъждат как да постигнат тази цел. Ще бъде направен и обстоен анализ на резултатите на БСП на последните избори. Лидерът подчерта, че ще бъде обсъдено и социалното, икономическото и общественото състояние в страната.
По време на дискусията младите социалисти поискаха съдействие от лидера на БСП за "реализация по всички етажи на партията". Младежите се възползваха от думите на Станишев, че са освежили редиците на партията с млади кметове и общинари, и поискаха освежаване и в най-висшето ръководство на партията. Лидерът на БСП припомни, че вече са направени стъпки, отварящи им възможности за реализация. Не е достатъчно само да си млад, за да получиш подкрепа за реализация, най-важни са личните качества, подчерта Станишев. Той бе категоричен, че партията е узряла за повече млади хора на ръководни постове, но това трябва да стане по разумен начин.

Станишев:
Животът не се изчерпва с бетонни писти

Не е нищо особено това, което прави правителството на ГЕРБ, отсече Сергей Станишев. Той бе категоричен, че животът не се изчерпва само с бетонни писти. По думите му, по-важно е дали по магистралите, които ГЕРБ иска да строи, има кой да пътува, дали има кой да плаща за бензин и ток, могат ли хората да осигурят образование за децата си.
Пред представителите на МО той постави задача на социалистите да начертаят не само леви, но и национални цели, за които всички да работят. За постигането на това трябва да се търси съдействие от младите хора и от неправителствени организации, подчерта той.

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ