19 Април 2024петък11:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Йовчев умерен оптимист за Лондон 2012

Доказахме, че българската гимнастика не е умряла, смята Красимир Дунев

/ брой: 13

автор:Владимир Николов

visibility 536

Най-добрият роден гимнастик за всички времена Йордан Йовчев призна, че се надява рекордното му шесто участие на олимпиада в Лондон също да остави някаква следа, а да не е само символично.
Роденият в Пловдив президент на Българската федерация по спортна гимнастика, който на 23 февруари ще навърши 39 години, има 4 олимпийски медала (1 сребърен и 3 бронзови) и 4 световни титли (по 2 на халки и земя от Гент 2001 и Анахайм 2003).
"Определено това състезание в Лондон можеше да сложи край на кариерата ми, ако не бях преодолял квалификациите. Наистина трябва да наблегна върху здравословното си състояние и да не прибързвам с подготовката. Друго е, когато знаеш, че се готвиш за олимпиада, нагласата е различна, амбициран си, а когато се готвиш за европейско, мотивацията не е същата", каза Йовчев на пресконференция. Той ще обърне сериозно внимание върху здравословното си състояние и няма да прибързва с подготовката за олимпиадата, защото евентуална контузия може и да коства загуба на квотата за страната ни. Джуги още обмисля дали изобщо да се състезава на европейското първенство, където рискът от травма е сериозен.
Като реална цел пред себе си Йовчев определя по-предно класиране на халки, а за успоредката смята, че няма шансове за добро представяне. Като председател на федерацията той коментира и липсата на млади таланти, които да го наследят, но изрази надежда в близките 20 години някой да поеме щафетата. Според него има нелоши състезатели, но те са добри само на дадени уреди. Той скромно заяви, че има и други спортисти, които са участвали на 6 олимпиади, и те също заслужават внимание. Йовчев си пожела да сбъдне надеждите и очакванията на сънародниците си за Лондон 2012, но не обеща предно класиране.
Старши треньорът на националния мъжки тим и вицепрезидент на БФСГ Красимир Дунев, олимпийски вицешампион на висилка от Атланта 1996, призна, че спечелените олимпийски квоти от Йордан Йовчев и Ралица Милева доказват, че българската гимнастика е още жива.
 "Йовчев ще почива една седмица, а след това ще лекува рамото си. Сигурен съм на 90 процента, че ще помогне на отбора за европейското първенство, но вероятно ще играе само на прескок, успоредка и халки. Доволен съм от представянето в Лондон. Това ни беше целта - две квоти и наистина ги постигнахме. Стратегията ни беше добра, а Йовчев и Ралица Милева дадоха всичко от себе си. Отсега нататък не става по-лесно, а напротив - по-трудно, но с участието ни на олимпиадата показваме, че българската гимнастика е още жива", каза Дунев.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 62

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 70

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 65

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ